Το παρόν συνεχίζουν να δίνουν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που παράγουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο παραγόμενο πρόγραμμα, αλλά και στην παρουσία της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο.
«Αμέσως μετά την ανακοίνωση με την οποία έπεφτε μαύρο στην ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία αρνήθηκε να ρίξει μαύρο στους ακροατές της.
Όλο αυτό το διάστημα τα επτά Ραδιοφωνικά Προγράμματα «βγαίνουν» σε ένα Πρόγραμμα από τους 91,8 στα FM για την Αττική, από τους 729 στα Μεσαία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Βραχέα στον Απόδημο Ελληνισμό και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς στην Ελληνική Περιφέρεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι .
Όπως τόνισαν «λόγω των «ειδικών συνθηκών» που βιώνουμε κι εμείς και η πατρίδα μας, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση των ακροατών, γι’ αυτό και το Α΄ Πρόγραμμα κατέχει τον περισσότερο χρόνο εκπομπής στα Δίκτυο της Ε.ΡΑ. με 11 ώρες συνολικά».
Σημειώνεται ότι το Β΄ Πρόγραμμα, γνωστό για το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών, εκπέμπει 4 ώρες, ενώ το Γ΄ Πρόγραμμα, πυλώνας του πολιτισμού και της κλασικής μουσικής, εκπέμπει 3 ώρες.
Το αθλητικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Σπορ εκπέμπει 3 ώρες.
Το KOSMOS, το ραδιόφωνο για τις μουσικές του κόσμου, εκπέμπει 2 ώρες.
Η Φωνή της Ελλάδας και το Φιλία εκπέμπουν 1 ώρα.
Εκτός των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υπάρχουν ειδικές εκπομπές για το βιβλίο, το παιδί, τους εκπαιδευτικός, για τους νέους γενικά αλλά και την Κοινότητα 18 Άνω.
Οι Περιφερειακοί Σταθμοί εκπέμπουν έως και 10 ώρες τοπικό πρόγραμμα (τις υπόλοιπες ώρες συνδέονται με το κέντρο), συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές κλπ) με την ενεργή συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την «υπόθεση» της ΕΡΤ. Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι «όλοι οι Περιφερειακοί Σταθμοί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό την εκπομπή προγράμματος».
Οι νέες τεχνολογίες
Σχετικά με τις νέες τεχνολογίες οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «η ΕΡΤ έχει αξιοποιήσει τις Νέες Τεχνολογίες και τα Διαδικτυακά Μέσα όσο ποτέ άλλοτε» και έδωσαν ποσοτικά στοιχεία για την παρουσία τους σε αυτά.
Ενδεικτικά ανέφεραν ότι από τον περασμένο Ιούνιο είχαν κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια «θεάσεις», που αντιστοιχούν σε περί τα 5,3 εκατομμύρια θεάσεις ανά μήνα, ή περί τις 167.640 θεάσεις την ημέρα – με «αιχμή του δόρατος», προφανώς, τα Δελτία Ειδήσεών στην τηλεόραση και ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές τηλεόρασης και ραδιοφώνου.
Αναφερόμενοι στα Κοινωνικά Δίκτυα τόνισαν ότι μόνο στο Twitter, σχεδόν 22 χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν την ΕΡΤ και λαμβάνουν άμεσα και σε «πραγματικό χρόνο» ό,τι δημοσιεύεται ERTOpen.com.
Στο ΥouTube το «κανάλι» της ΕΡΤ έχει σχεδόν 7,5 χιλιάδες εγγεγραμμένους «φίλους», εκ των οποίων οι 6.700 ενεγράφησαν μετά την 11 Ιουνίου. Στο Facebook έχουν γύρω στις 53 χιλιάδες «Likes». Είναι, όπως είπαν, χαρακτηριστικό ότι στην κορύφωση του Σεπτεμβρίου, όταν πρώτη η ERTOpen μετέδωσε μέσα στη νύχτα πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν συμπλοκή οπαδών ή κάτι ανάλογο, αλλά ειδεχθές έγκλημα με κίνητρα πολιτικά, την ανάρτηση αυτή, στο Facebook και μόνο, είδαν πάνω από 180 χιλιάδες άνθρωποι.