Μειωμένο κατά 1,5 έως 4,8 % είναι το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα τιμών που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
ο ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι για κάθε είδος υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά. Αυξήσεις διαπιστώνονται στα καλαμάρια και το τουρσί.
Το Κέντρο συνιστά στους καταναλωτές:
* Να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν.
* Να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων.
* Να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν.
* Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους και να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους για να πετύχουν την «ελάχιστη» προστασία της υγείας και της τσέπης τους.
* Να καταγγέλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν για να μην το ξαναβρούν μπροστά τους.