Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι δεύτεροι εμμένουν στον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, κάτι που όμως απορρίπτει η ελληνική πλευρά.
Κυβερνητικό στέλεχος παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση για πρόσθετες απολύσεις το επόμενο έτος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση». «Εμείς, ως υπουργείο», πρόσθεσε, «έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%».
«Παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου», δήλωσε άλλος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είμαστε σε ένα σημείο όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι έχουν εγείρει πρόσθετες απαιτήσεις για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Εντός της ημέρας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένονται να κάτσουν επίσης:
ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης με θέμα συζήτησης το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία. ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης με στόχο να υπάρξει συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται από τον ΟΟΣΑ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία με την τρόικα έως την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.