Τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι καταναλωτές πριν βγουν στην αγορά για τα Σαρακοστιανά.
Οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές, αλλά θα πρέπει να προσέξουν και τι προϊόν αγοράζουν.
Πόσο κάνουν τα θαλασσινά
Γαρίδα: 7.80€ – 48€
Γάμπαρη: 18.90€ – 30€
Καραβίδες: 20€-22€
Καλαμάρια: 13.90€- 17.90€
Θράψαλα: 9€-12€
Γυαλιστερές: Από 19.80€
Μύδια: Από 7.80€
Άλλο θράψαλο… κι άλλο καλαμάρι
Όμως, δεν είναι μόνο οι τιμές αλλά και η παγίδα που μπορεί να πέσει ο καταναλωτής και να αγοράσει θράψαλο αντί για καλαμάρι.
«Έχουν άλλο χρώμα. Το θράψαλο είναι σκληρό».
Αυτά που μπορεί να κοιτάξει ο καταναλωτής πάντως είναι πως μπορεί να πέσει θύμα επιτήδειων. Παγίδα είναι κι η αγορά γαμπαρης, καραβίδας και γαρίδας οι διαφορές είναι στις δάγκανες και το χρώμα.
Οι διαφορές μοσχοχτάποδου και χταποδιού
Οι διάφορες μεταξύ μοσχοχτάποδου και χταποδιού δεν είναι μόνο στην τιμή.
Χταπόδι: 19.80€
Μοσχοχτάποδο: 9.90€
Η διαφορά μεταξύ του μοσχοχτάποδο από το χταπόδι είναι πως έχει μία σειρά βεντούζες και μικρά πλοκάμια. Διαφορές υπάρχουν και στα ελληνικά και εισαγόμενα.
Με τους ψαράδες να τονίζουν πως κάποιοι κακοί επαγγελματίες πωλούν κατεψυγμένα και για αυτό ο καταναλωτής μπορεί να έχει τον ψαρά που εμπιστεύεται.
Ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου, αναφέρει στο «LIVE NEWS» πως ο κόσμος ψωνίζει φέτος περισσότερο από πέρσι και υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα θαλασσινά και στα ψάρια.
Επίσης, ο κ. Σέμκος αναφέρει πως σημασία στην τιμή των ψαριών έχει η ποσότητα που έχει αλιευτεί.