Στο «κυνήγι» για 3 δισ. ευρώ

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα τη βοηθήσει να εξοικονομήσει 3 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η απόκλιση περίπου μίας μονάδας στον στόχο για το έλλειμμα του 2010 καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

 

Όλα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων από τη Δευτέρα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

 

Οι τεχνοκράτες της Κομισιόν θα παρακολουθήσουν την εκπόνηση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων και θα προετοιμάσουν την αξιολόγηση του Μαΐου για την πέμπτη δόση του δανείου.

 

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τα μέτρα και το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μαζί μέχρι τις 15 Απριλίου.

 

Χθες, η ελληνική στατιστική υπηρεσία απέστειλε στη Eurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της ύφεσης και της υστέρησης στα δημόσια έσοδα, το έλλειμμα έχει ξεφύγει από το στόχο του 9,5% ξεπερνώντας το 10%. Επισήμως το εύρος του ελλείμματος θα ανακοινωθεί από τη Eurostatστις 26 Απριλίου.

 

Αποκλείει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

 

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

 

“Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους”, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

 

Σε άρθρο του το Spiegel αναφέρει, χωρίς να κατονομάζει την πηγή του, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συνέστησαν σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέου.

 

“Οσοι (μιλούν για αναδιάρθρωση) δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη”, υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

 

Εξάλλου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος η Ελλάδα να προχωρήσει τώρα σε αναδιάρθρωση.

 

“Εχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης (της ελληνικής οικονομίας) και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιενς Μέστερ.

 

Διαβάστε επίσης: «Το ΔΝΤ ζητά ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας»

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ