Στο επίπεδο των 3% εκτιμάται ότι θα ανέλθει ο πληθωρισμός στη Γερμανία το 2011, ανέφερε ο πρόεδρος της Bundesbank, Axel Weber, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα.
Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στα συγκεκριμένα επίπεδα αποδίδεται στις υψηλές ενεργειακές τιμές και τις τιμές των πρώτων υλών, καθώς και στην ισχυρή οικονομία που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με τους υψηλούς μισθούς.
«Η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία υπήρξε ραγδαία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην ευρωζώνη» τόνισε ο Weber.
Τα γερμανικά yields έφθασαν στο υψηλότερο σημείο τους από τον Δεκέμβριο του 2008, καθώς διογκώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και ενισχύθηκαν οι πληθωριστικές προσδοκίες.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σχετικά με το ελληνικό χρέος και δήλωσε ότι είναι ασαφές κατά πόσον η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε μείωση του ποσοστού διάσωσης ή σε επέκταση των όρων αποπληρωμής.
Η αύξηση του πετρελαίου «ενισχύει τις πληθωριστικές προσδοκίες… αλλά ενδέχεται να περιορίσει τις πιο μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές», δήλωσε ο Kornelius Purps, στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων στο UniCredit SpA του Μονάχου.
Τα ομόλογα των πλέον χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, με τα ελληνικά 10ετή yields στο 12,85% και τα ιρλανδικά να μειώνονται κατά τρεις μονάδες βάσης στο 9,21%.