Σε ξένα funds περνούν τα κόκκινα δάνεια

Εξαιρούνται μέχρι τον Φεβρουάριο τα καταναλωτικά, τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας και τα δάνεια των ΜμΕ

 

Το πράσινο φως για την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds άναψε η συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ Αθήνας – δανειστών.

 

Συγκεκριμένα, στο σκέλος των κόκκινων δανείων, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία αγοράς μη τραπεζικών ιδρυμάτων (funds) που θα μπορούν αρχικώς να αγοράζουν τα μεγάλα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια καθώς και τα στεγαστικά πλην εκείνων της πρώτης κατοικίας.

 

Η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση, και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016, εξαιρούνται από τη διαδικασία διαχείρισης εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό) καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια.

 

Το καθεστώς των εξαιρέσεων θα επανεξεταστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο ενός νέου κανονιστικού πλαισίου.

 

Οι διατάξεις για τα κόκκινα δάνεια αλλά και εκείνες για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

 

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφισθεί το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου στη συνέχεια το Euroworking Group να εγκρίνει τη χορήγηση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωρισθεί σε υποενότητες ανάλογα με την κατηγορία των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ