«Ευκαιρία για την οικονομική ανάταξη της χώρας και την απασχόληση νέου εργατικού δυναμικού στο χώρο της Πληροφορικής
Περισσότερα από 150 στελέχη του κλάδου της τεχνολογίας και προγραμματιστές συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η HePIS σε συνεργασία με την PEOPLECERT και την SIG.
Με βασικό σύνθημα, «Software as a game changer for the Greek Economy», σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό επεσήμαναν τη σημασία της ανάπτυξης λογισμικού για την ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία της Ημερίδας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και διευθύνων σύμβουλος της PEOPLECERT κ. Βυρ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα επενδύοντας στις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής. «Είναι μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την απασχόληση νέου εργατικού δυναμικού στο χώρο της Πληροφορικής», είπε ο πρόεδρος της CEPIS λέγοντας με έμφαση: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά! Ήρθε η ώρα να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή!» «Μπορούμε να γίνουμε από ουραγοί πρωτοπόροι» υπογράμμισε ο κ. Νικολαΐδης ανακοινώνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο εγγύς μέλλον προς αυτή την κατευθυνση.
Ο πρόεδρος της HePIS κ. Ν. Φαλδαμής αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης υψηλής ποιότητας λογισμικού, καθώς ο καλύτερος Κώδικας είναι οικονομικότερος και δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις.
Με περισσότερους από 18,5 εκ. προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, είναι εμφανής η ανάγκη για πιστοποίηση των κατάλληλων δεξιοτήτων, τόνισε ο κ. Φαλδαμής.
Ο ιδρυτής της SIG Tobias Kulpers μίλησε για τα μοντέλα που βοηθούν στην ορθή ανάπτυξη λογισμικού, δίνοντας έμφαση στη μείωση Κώδικα και την εφαρμογή πρακτικών ορθής διαχείρισης στον Κώδικα που παράγουμε.
Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Δουκίδης ανέφερε στη συνέχεια ότι κατά τη διάρκεια τη κρίσης ο κλάδος ΤΠΕ κατέγραψε σταθερή αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως σε αντίθεση με τους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νίκος Μυλωνόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HePIS, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση της κατάρτισης και της απασχόλησης στην ανάπτυξη λογισμικού, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το σύνολο της οικονομίας.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας, που ασκεί και την προεδρία της ΕΕ για το α εξάμηνο του 2016. Χορηγοί ήταν η ΙNTERAMERICAN και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χορηγοί επικοινωνίας το ictplus.gr και το insider.gr.