Έξοδο από την κρίση μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας και δια χειρός Κίνας

Κοινό παρανομαστή τις ελληνικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχουν Κινέζοι και Έλληνες κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και στις εργασίες του Ελληνο-κινεζικού φόρουμ για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

 

Κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τα ενεργειακά, ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής κ. Ρ. Μωϋσής μίλησε για επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Από Κινεζικής πλευράς, η κα Yu Ying, αντιπρόεδρος του Capital Week έκανε λόγο για διάθεση συνεργασίας με την Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, καθώς και για υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα το πρόβλημα του υψηλού χρέους της χώρας.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ομίλου Sky Solar κ. Su Weili εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για την ελληνική αγορά ενέργειας και ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για τη δραστηριοποίηση του ομίλου στην ελληνική αγορά.

 

Βιώσιμη επιλογή

 

Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γ. Περιστέρης ανέφερε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα δεδομένων των κινδύνων και του κόστους των πυρηνικών εργοστασίων. Ζήτησε επίσης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι ξένες εταιρίες στην Κίνα να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις εγχώριες και πρότεινε επιχειρηματικές συνεργασίες και εκτός των συνόρων των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική της ΔΕΗ) κ. Γ. Τσιπουρίδης είπε ότι οι ανανεώσιμες πηγές αποτελούν ευκαιρία για έξοδο από την οικονομική κρίση και παρουσίασε τα δύο μεγάλα έργα της εταιρίας που είναι σε εξέλιξη, τα δύο φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη (50 μεγαβάτ) και την Κοζάνη (200 μεγαβάτ).

Τέλος, ο κ. Κ. Μακρόπουλος, στέλεχος του Δημόκριτου σημείωσε το πλεονέκτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα λόγω της μεγαλύτερης ηλιοφάνειας και παρουσίασε σύγχρονες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας με παραγωγή υδρογόνου από θαλασσινό νερό και μετατροπή του σε μεθάνιο.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ