Επανεξετάζει το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το ΥΠΟΙΚ

Υπό επανεκτίμηση φαίνεται να βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό και την παραλία, σύμφωνα με το kathimerini.gr. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις, παρά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, ενώ στελέχη του επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κριτική στο νομοσχέδιο, προσπαθώντας να της προσδώσουν πολιτικά κίνητρα.

 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή το επίμαχο σχέδιο νόμου (για την ασιατική τράπεζα επενδύσεων), χωρίς όμως το κεφάλαιο περί αιγιαλού που παρουσιάστηκε στα μέσα της εβδομάδας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι οι προωθούμενες τροποποιήσεις εμφανίζονται στην αιτιολογική έκθεση, στις τροποποιούμενες διατάξεις κ.λπ., αλλά όχι… στον κορμό του νομοθετήματος.

 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν χθες ότι θα αποσυρθεί η μια εκ των δύο ρυθμίσεων, αυτή που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μετά το καλοκαίρι του 2011. Δεν υπάρχει όμως πρόθεση για να αποσυρθεί η κύρια ρύθμιση, που αφορά τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα, σημειώνεται.

 

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το υπουργείο επιχειρεί να εμφανίσει την κριτική στο σχέδιο νόμου από τον Τύπο ως προσπάθεια… υποκινούμενη πολιτικά, με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση.

 

“Είναι προφανές ότι η προσπάθεια των δημοσιευμάτων, διασύνδεσης του παρόντος σχεδίου με τον νόμο του 2014, που δικαιολογημένα ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή, αλλού στοχεύει”, αναφέρει “διαρροή” του υπουργείου.

 

“Το σχέδιο νόμου αναφέρεται σε όποιες δραστηριότητες δημόσιες, κοινωφελείς (βιολογικοί καθαρισμοί, αφαλατώσεις), δημοτικές, προστασίας και εκτάκτων αναγκών, άρσης επικινδυνότητας, εθνικής άμυνας, ιδιωτικές, είναι εκ της φύσης τους δεδομένο ότι δεν μπορούν να ασκηθούν χωρίς πρόσβαση στον αιγιαλό, όπως ναυταθλητικές, λιμενικές, αλιευτικές, ναυπηγοεπισκευαστικές, ενεργειακές – ΑΠΕ. Και αυτές μόνο κατόπιν των αναγκαίων αδειοδοτήσεων με αυστηρότατες προϋποθέσεις και λήψη μέτρων”, λέει το υπουργείο, χωρίς βέβαια να αναφέρει λέξεις όπως “αυθαίρετο” ή “νομιμοποίηση” και παραλείποντας να συμπληρώσει ότι οι επίμαχες διατάξεις εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ