Προβληματισμός από την αύξηση «λουκέτων»
Άμεσα θέτει τους σχεδιασμούς της σε δράση η κυβέρνηση σχετικά με την ανάγκη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με σκοπό να μειωθούν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και να διασωθεί ο επιχειρηματικός κλάδος.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα σχετικά με τα νομοσχέδια που προωθεί, ωστόσο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για την αύξηση των λουκέτων στις επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.
Μεταξύ των μεγάλων ανατροπών είναι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας ,ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα στις ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις.
Στόχος είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που δίνουν και τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έδειξαν για άλλη μία χρονιά πως πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία.
Βάσει της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων υπήρξαν 45.000 περίπου λιγότερες φορολογικές δηλώσεις Ε3 επιχειρήσεων σε σχέση με το περσινό διάστημα. Άνθρωποι της αγοράς βέβαια καταγγέλλουν την κατά κόρον συνήθεια πολλών επιχειρηματιών οι οποίοι ανοιγοκλείνουν διαφορετικές επιχειρήσεις ακολουθώντας την εξής τακτική.
Ενώ έχουν σκοπό να διακόψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση εγκαίρως αλλά προτιμούν να κάνουν πρώτα τη διακοπή των εργασιών και στη συνέχεια υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση ώστε να γλιτώσουν την προκαταβολή φόρου και μετέπειτα προβαίνουν στο άνοιγμα μιας νέας.
Μάλιστα η συνηθέστερη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς οι εταιρείες του 1€ όπως αποκαλούνται στην αγορά.