Την πρόθεση του να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του και να προωθήσει την επίτευξη των στόχων του, τον έναν μετά τον άλλον, δηλώνει τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και στο πλαίσιο αυτό, κάνει την αρχή με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρτισης, προκειμένου να είναι έτοιμο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, προωθεί την υλοποιήση μιας σειράς παράπλευρων δραστηριοτήτων, με το ίδιο πάντα αντικείμενο: τη συγκέντρωση εσόδων από φόρους. Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διασικασίες για τη συμμετοχή και τρίτων στο έργο της συγκεντρώσης των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο.
Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα επιλεγούν γι αυτόν τον σκοπό, θα έχουν ως αποστολή να ετοιμάζουν το φάκελο της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και κατόπιν να τον υποβάλλουν στην οικεία ΔΟΥ, η οποία, το μόνο που θα πρέπει να κάνει, θα είναι να …πληρώνεται.
Υπολογίζεται ότι κατ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περί τα 8 δισ ευρώ, από το σύνολο των 33 που είναι μεν βεβαιωμένα, αλλά παραμένουν ανείσπρακτα.
Παράλληλα, το υπουργείο θα προωθήσει μέχρι το Σεπτέμβριο τον “Καλλικράτη των ΔΟΥ”, ο οποίος προβλέπει τη συγκέντρωση όλων των εφοριών ανά νομό σε μια καθώς και τη δημιουργία μιας “σούπερ – εφορίας”, η οποία θα έχει στην αρμοδιότητα της τις 1000 μεγαλύτερες από πλευράς τζίρου επιχειρήσεις της χώρας.
Για την ιστορία – και όχι μόνο – εκφράζεται η ελπίδα ότι όλα τα παραπάνω θα καταστεί δυνατό να υλοποιηθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς τότε ξεκινά το νέο οικονομικό – φορολογικό έτος και το ελληνικό δημόσιο θέλει να πιστεύει ότι μπορεί και να έφτασε η ώρα για να εξασφαλίσει κάποια έσοδα από τη συγκεκριμένη πηγή, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη, όπως συμβαίνει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη.