Μεγάλο κύμα απομακρύνσεων από το στενό δημόσιο τομέα προετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση, στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, που θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για να υλοποιηθεί το μέτρο, θα ενταχθούν περί τους 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ σε πλήρη εξέλιξη στο project θα μπουν περί τους 50.000 υπαλλήλους.
Αυτό θα γίνει πραγματικότητα με την εκτόξευση του αριθμού των οργανισμών που θα μπουν σε διαδικασία συγχωνεύσεων σε 160. Όπερ σημαίνει ότι οι απομακρύνσεις θα πάρουν όντως τη μορφή «κύματος», χωρίς κανείς να μπορεί εκ των προτέρων να προδικάσει πού θα τελειώσει αυτός ο κύκλος.
Την απαίτηση για απολύσεις, πλην της τρόικας, προβάλει πλέον και ο ΟΟΣΑ, ο οποίος με έκθεση του κάνει λόγο για τη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ελληνικό δημόσιο τομέα.
Οι επικεφαλείς της τρόικας επιστρέφουν στην χώρα μας στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και έχουν απαιτήσει να πληροφορηθούν από την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο δύο – τρεις εντυπωσιακές κινήσεις, προκειμένου να ξαναδώσουν το πράσινο φως για τη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα. Η μία, λοιπόν, θα είναι αυτή της εργασιακής εφεδρείας.
Όλοι τώρα αναζητούν τη δεύτερη…