Την ήδη «χρεοκοπημένη» ελληνική αυτοπεποίθηση επιχειρούν να αλλάξουν με δηλώσεις τους ο Νικολά Σαρκοζί, ο Όλι Ρεν και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο μοχλός πίεσης μέσω της ΔΕΗ, η εργασιακή εφεδρεία και το σκληρό μισθολόγιο φαίνεται πως δεν είναι αδιάφορο στην Ευρώπη και λειτουργούν κατευναστικά στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τη λήψη της 6ης δόσης.
«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο.
Αναφορικά με την απογευματινή τηλεδιάσκεψη, υποστήριξε ότι θα τεθούν επί τάπητος οι ελληνικές δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη.
Όλι Ρεν: Καταστροφή ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία
Σαφή προειδοποίηση για το «δραματικό κόστος» ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
«Θέλω να πω κάτι σε όσους λένε ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Διαφωνώ κάθετα. Δεν θα ήταν καλύτερα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την ευρωζώνη», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Όπως και να το δει κανείς, είναι απολύτως βέβαιο ότι χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα επιφέρει δραματικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και τους διεθνείς μας εταίρους».
ΔΝΤ: Υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις
Η τρόικα δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα εάν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφερόμενος στο κλιμάκιο της τρόικας που επανέρχεται στην Αθήνα.
«Εάν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δεν θα επιστρέφαμε», ανέφερε ο κ. Arrigo Sadun, απεσταλμένος του ΔΝΤ για αρκετές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Ιταλία.