Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
Ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και πληρώνονται αλλάζει γρήγορα με τους καταναλωτές και τους εμπόρους στην Ευρώπη να υιοθετούν τις ανέπαφες, τις διαδικτυακές πληρωμές και τις πληρωμές μέσω κινητού για τις καθημερινές τους αγορές. Καθώς η διαχείριση χρημάτων και το εμπόριο γίνονται ψηφιακά, οι fintechs παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων, ασφαλών τρόπων συναλλαγών για τους καταναλωτές και τους εμπόρους. Με στόχο να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στο οικοσύστημα του fintech, η Visa ανακοίνωσε σήμερα νέες συνιστώσες για το πρόγραμμα Fintech Fast Track:
1. Μια Εργαλειοθήκη Fast Track για τους Συνεργάτες (Fast Track Partner Toolkit), ώστε να βοηθήσει τις fintechs να επιταχύνουν την ανάπτυξη και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους.
2. Ένα πρόγραμμα πιστοποίησης με την ονομασία Visa Ready for Fintech Enablers, το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση των fintech με πιστοποιημένους συνεργάτες[1] για ψηφιακή έκδοση και άλλες βασικές υπηρεσίες.
Οι κορυφαίες fintech σε όλο τον κόσμο επιλέγουν όλο και περισσότερο να συνεργαστούν με τη Visa σε βασικές κατηγορίες, όπως τα ψηφιακά πορτοφόλια, οι ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές, η εφαρμογή “Αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα”, οι πληρωμές B2B, τα διασυνοριακό εμβάσματα, οι πληρωμές λογαριασμών, οι υποδομές πληρωμών και οι πρόσωπο με πρόσωπο συναλλαγές. Πρόσφατα παραδείγματα fintechs που συνεργάζονται με τη Visa περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Bankable (ΜΒ), Conotoxia (Πολωνία), Enfuce (Φινλανδία), ininal (Τουρκία), Modulr (UK), PayPal (ΗΠΑ), Railsbank (ΜΒ) και Vivid Money (Γερμανία).
Με την επέκταση του κορυφαίου προγράμματος Fast Track της Visa, οι fintechs είναι εξοπλισμένες με τα εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να επικρατήσουν στην κατηγορία τους. Η συμμετοχή στο Fast Track έχει αυξηθεί κατά 360% σε ετήσια βάση παγκοσμίως, με τη Visa να συνεργάζεται με εκατοντάδες fintechs που ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα.
“Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τις συνεργαζόμενες fintechs να χρησιμοποιούν τα προγράμματα και το δίκτυό μας για να ψηφιοποιήσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και να βελτιώσουν τη ζωή των καταναλωτών και των επιχειρήσεων”, δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα. “Μέσω του προγράμματος Fast Track, παρέχουμε στις fintechs ένα εύχρηστο σύνολο εργαλείων για την ενεργοποίηση τα προϊόντων τους. Οι πόροι που παρέχουμε, όπως η διαδικτυακή αδειοδότηση και ο σχεδιασμός καρτών, βοήθησαν να γίνει το Fast Track το κορυφαίο πρόγραμμα για τις fintechs. “
Παρουσιάζουμε το Fast Track Partner Toolkit
Η Visa παρουσίασε το Fast Track Partner Toolkit που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνεργαζόμενες fintechs που εντάσσονται στο πρόγραμμα. Η εργαλειοθήκη αυτή δημιουργήθηκε για να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας εταιρείας και παρέχει εξαιρετική πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες της Visa σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, σχεδιασμού, διαχείρισης κινδύνων και πολλά άλλα. Μέσω της εργαλειοθήκης, οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικούς πόρους όπως εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για την τεχνολογία πληρωμών που αναβαθμίζουν τις γνώσεις μιας εταιρείας για τον κλάδο, βασικούς στρατηγικούς πόρους για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες μελέτες συγκριτικής αξιολόγησης και να χρησιμοποιήσουν τα διαδικτυακά εργαλεία σχεδίασης καρτών της Visa, ώστε να βοηθήσουν στην ταχεία δημιουργία και διάθεση μιας κάρτας στην αγορά.
Ενίσχυση του Ψηφιακής Έκδοσης (Digital Issuance Journey) με Visa Ready
Η πιστοποίηση Visa Ready για τους “Fintech Enablers” έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες τεχνολογίας να κατασκευάζουν και να εφαρμόζουν λύσεις πληρωμών που πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα της Visa σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Αυτές οι εταιρείες με τη σειρά τους, βοηθούν τις fintechs σε όλο τον κόσμο να κατασκευάσουν τα δικά τους προϊόντα, παρέχοντας τις λύσεις και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.
Διαθέσιμο σήμερα, το Visa Ready for Fintech Enablers δημιουργεί ένα πιστοποιημένο οικοσύστημα συνεργατών που εξειδικεύονται στις ικανότητες που χρειάζονται οι fintechs για την αποτελεσματική ενεργοποίηση και λειτουργία προϊόντων στο δίκτυο της Visa. Πρόσφατα, στο πρόγραμμα Visa Ready έχουν προστεθεί αρκετοί νέοι συνεργάτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Οι νέοι πιστοποιημένοι συνεργάτες επεξεργασίας περιλαμβάνουν τις: BPC Radar Payments (παγκοσμίως), FIS, Global Processing Services (GPS) (GPS) (παγκοσμίως), i2c (παγκοσμίως) και Marqeta (παγκοσμίως). Παρομοίως, η Visa έχει πιστοποιήσει τους ευρωπαίους χορηγούς BIN που βοηθούν στη δημιουργία προγραμμάτων για fintechs, συμπεριλαμβανομένων των Nium (Ασία-Ειρηνικός, ΕΕ) και Railsbank (Ασία-Ειρηνικός, ΕΕ).
Εμπειρίες Fast Track
Από τις εκατοντάδες διεθνείς καινοτόμες εταιρείες που είναι μέρος του προγράμματος, μερικές από όσες πρόσφατα προστέθηκαν στο Fast Track πρόγραμμα είναι:
• Ψηφιακά Πορτοφόλια: Συνεργασία με εταιρείες όπως οι: Conotoxia (Πολωνία), GoHenry (MB), ininal (Τουρκία), Lydia (Γαλλία), Paycell (Τουρκία), VIPPS (Νορβηγία), Vivid Money (Γερμανία) και Yapeal (Ελβετία). Η Visa επεκτείνει την πρόσβαση στις ψηφιακές πληρωμές ικανοποιώντας τις νέες προτιμήσεις των καταναλωτών για τη διαχείριση των χρημάτων τους και μετατρέποντας ορισμένα κλειστά συστήματα, που περιορίζονταν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ή λειτουργίες, σε ανοιχτά, δίνει στους χρήστες περισσότερες παροχές, επιλογές και ασφάλεια.
• Προώθηση της Οικονομικής Ένταξης και της Κοινωνικής Επίδρασης: Η διασφάλιση ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου έχουν πρόσβαση στα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προϊόντα για να βελτιώσουν τη ζωή τους αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα της αποστολής της Visa. Εταιρείες όπως η Enfuce (Φινλανδία) βοηθούν τους καταναλωτές να κατανοήσουν το αποτύπωμα άνθρακα των αγορών τους, ενώ η Tomorrow (Γερμανία) στοχεύει να αλλάξει τον τομέα του mobile banking μέσω της δέσμευσής της για προστασία του κλίματος, βιωσιμότητα και οικονομική αλλαγή.
• Πληρωμές B2B: Η Visa αλλάζει τις πληρωμές B2B- με δυνητική αξία 120 τρισεκατομμύρια δολάρια[3]- με τη συνεργασία της με μέλη του προγράμματος Fast Track σε κάθε γωνιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων συνεργατών μας όπως οι: Airwallex (ΜΒ), Modulr (ΜΒ) και Payhawk (Βουλγαρία, Γερμανία).
• Προώθηση Ψηφιακών Νομισμάτων: Η Visa συνεργάζεται στενά με εταιρείες όπως η Crypto.com (ΜΒ) και η eToro Money (ΜΒ), με στόχο τη σύνδεση μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων και του υπάρχοντος δικτύου των 61 εκατομμυρίων εμπόρων.
• Νέοι Συνεργάτες Ενεργοποίησης (Enablement Partners): Το Fast Track καθίσταται εφικτό μέσω συνεργασιών με εταιρείες ενεργοποίησης που θέτουν τα θεμέλια ώστε οι fintechs να μπορούν να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους. Μόνο στην Ευρώπη, οι Bankable (MB), Contis (MB), Modulr (MB), Param (Τουρκία) και Solarisbank (Γερμανία) είναι ορισμένοι από τους συνεργάτες της Visa διεθνώς.
Οι βελτιώσεις στο πρόγραμμα Fintech Fast Track της Visa έρχονται αμέσως μετά την κυκλοφορία του Visa Fintech Partner Connect, μιας νέας πρωτοβουλίας που παρέχει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους εμπόρους στην Ευρώπη μια σειρά καινοτόμων λύσεων, που συνδυάζουν τις δυνατότητες της Visa με αυτές των προσεκτικά επιλεγμένων fintech συνεργατών μας.