Η επόμενη ημέρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και το σταδιακό άνοιγμα της επιχειρηματικότητας.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στην εκπομπή Βαβέλ του MEGA, η συνέχιση της τακτικής του λεγόμενου «ακορντεόν» στο άνοιγμα της οικονομίας είναι επιζήμια.
«Μόνο κακές συνέπειες μπορεί να έχει μια τέτοια λειτουργία και τις βλέπουμε να μεγεθύνονται μέρα με τη μέρα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και τόνισε ότι θα πρέπει η επιστροφή στο άνοιγμα να γίνει με μεγάλη προσοχή ώστε να «μην υπάρξει πισωγύρισμα», καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει νέες απώλειες θέσεων εργασίας.
Την άποψη ότι όποιο άνοιγμα της οικονομίας επιχειρηθεί θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά συμμερίστηκε και ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος ΣΕΤΕ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα πρέπει να τηρούνται πιστά από όλους.
Ο κ. Ρέτσος αναφορικά με τον τουρισμό, τόνισε ότι το πλάνο θα πρέπει να είναι σαφές, αναλυτικό και να ανακοινωθεί σύντομα, προκειμένου να γνωρίζουν οι αγορές που προμηθεύουν τουρίστες την Ελλάδα τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός.
«Θα πρέπει να στοχεύσουμε στις βασικές μας αγορές και στις χώρες από τις οποίες μπορούμε πραγματικά να έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα έχουμε τουρίστες».
Στο τέλος του τούνελ της πανδημίας, που το τοποθετεί μετά το Πάσχα, εστίασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής ΝΔ, τονίζοντας ότι χρειάζεται πειθαρχία μέχρι τότε, ενώ αρωγό θα αποτελέσει και ο εμβολιασμός των πολιτών.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Στάθακης, πρώην υπουργός, σημείωσε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η υγεία των πολιτών και όποια βήματα είναι να γίνουν, θα πρέπει να γίνουν υπό την εισήγηση και επίβλεψη των ειδικών.