Η ώρα της κρίσης και του πολυνομοσχεδίου

Επί ξύλου κρεμάμενη βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία. Αν το πολυνομσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, δεν ψηφισθεί, τότε τα ρευστά διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αρκούν ως τις αρχές του 2012.

 

Και μετά; Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, δεν είναι σε θέση να δώσουν απάντηση σε αυτό το εφιαλτικό, όπως εξελίσσεται, ερώτημα. Κι αυτό γιατί έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε εναλλακτική πηγή άντλησης κεφαλαίων.

 

Αν λοιπόν το πολυνομοσχέδιο «κοπεί» στη Βουλή, τότε, το καλύτερο που έχει να περιμένει η χώρα είναι τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης από την οικονομική βοήθεια.

 

Μετά επίκειται το «τέλος» κι από εκεί. Γι αυτό και στην κυβέρνηση, τις τελευταίες ώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας κανονικός συναγερμός για να προβλεφθούν αναπάντεχες εξελίξεις.

 

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, έστω και τηλεφωνικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη σύγκλιση ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

 

Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις Βρυξέλλες τίθεται θέμα ευρύτερης συναίνεσης για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου. Όπερ σημαίνει ότι θα απαιτηθούν πάνω από 180 ψήφοι, για να «περάσει».

 

Στη Νέα Δημοκρατία, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη συγκατάθεση τους και η κατάσταση είναι σίγουρο ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα περιπλακεί ακόμα περισσότερο.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ