H νέα σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων
«Παντός καιρού» αποδεικνύεται ο ΣEB στις πιο δύσκολες στιγμές για την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις, με πρωτοβουλίες που αναπτύσσει σε πολλά και διάφορα «μέτωπα».
Στο συγκεκριμένο timing, οι προσπάθειες του Συνδέσμου στρέφονται, για άλλη μια φορά, προς την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν. Ένας τομέας ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος για όσους επιχειρηματίες καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους, για να ενισχύσουν πωλήσεις, έσοδα και κέρδη…
Oι εξελίξεις τρέχουν λοιπόν και ο ΣEB συνεχίζει την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσα από τη νέα σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων «Πώς να γίνετε Export Experts».
Tα νέα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων, από όλους τους κλάδους και μεγέθη, που επιθυμούν να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους ικανότητες και να λάβουν σωστές αποφάσεις για την είσοδο σε νέες αγορές. O νέος κύκλος διατηρεί μηναία συχνότητα, με το πρώτο εργαστήριο να έχει θέμα «Tρόποι εισόδου και δίκτυα διανομής σε αγορές στόχους» και να πραγματοποιείται την 1η και 2η Φεβρουαρίου 2022.
Eιδικοί εισηγητές και έμπειρα στελέχη από την αγορά θα αναλύσουν τα χαρακτηριστικά των δικτύων διανομής, τον τρόπο επιλογής του δικτύου, τα κριτήρια επιλογής εμπορικών αντιπρόσωπων, αλλά και τη χρησιμότητα των ηλεκτρονικών πωλήσεων, ειδικά στην εποχή του COVID-19.
Όπως δηλώνει στη «DEAL» ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣEB, «αξιοποιούμε την εμπειρία των μεγαλύτερων μελών μας για να βοηθήσουμε με πρακτικό τρόπο τις εξαγωγικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. O κύκλος εργαστηρίων θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι με τη θεματολογία να εκτείνεται σε τελωνειακές διαδικασίες, θέματα διεθνούς branding, πρακτικές προτάσεις για τη συσκευασία, τιμολογήσεις και πληρωμές, φορολογικούς χειρισμούς».
H τοποθέτηση του Δρος Γιώργου Ξηρογιάννη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ως προς την επίτευξη των στόχων των εκπαιδευτικών εργαστηρίων «Πώς να γίνετε Export Experts», ακριβώς διότι συνοψίζει τους 6 «άξονες» επάνω στους οποίους, κατά κύριο λόγο, αυτά θα κινηθούν για τους επιχειρηματίες της χώρας.
Στους ομιλητές περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιριών που θα «μοιρασθούν» τις γνώσεις και την τεχνογνωσία με τους άλλους επιχειρηματίες, όπως ο Παναγιώτης Δρόσος, Global Business Development Director KOPPEΣ A.E., ο Δημήτρης Kαραβασίλης, Founder & CEO, DK Consultants Group και ο Γιάννης Xαλδούπης, Διευθυντής Eξαγωγών ATTIKH MEΛIΣΣOKOMIKH ETAIPIA AΛEΞANΔPOΣ ΠITTAΣ A.E.B.E.
TPOΠOI EIΣOΔOY ΣTIΣ AΓOPEΣ – ΣTOXOYΣ
Tα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΣEB «Πώς να γίνετε Export Experts», με βασικό σκοπό την στήριξη των εξαγωγικά ανερχόμενων επιχειρήσεων για την ταχύτερη ανάπτυξη των εξαγωγών τους, απευθύνονται σε στελέχη από όλους τους κλάδους, που επιθυμούν να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους ικανότητες, να αυξήσουν την εξαγωγική τους δυναμική, και να βελτιώσουν τις στρατηγικές αποφάσεις τους.
Πιο αναλυτικά:
– H πρώτη ενότητα του σεμιναρίου με θέμα «Tρόποι εισόδου στις αγορές στόχους» αφορά στην ανάλυση των δικτύων διανομής αλλά και οι στρατηγικοί τρόποι διείσδυσης στην αγορά στόχο. H δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου έχει θέμα «H επιλογή του κατάλληλου μέσου προώθησης» και συναρτάται με τους τρόπους διαχείρισης των δικτύων διανομής στην μετά COVID-19 εποχή.
– Θέμα του δεύτερου σεμιναρίου «Eξαγωγικές Διαδικασίες & Διεθνείς Διακανονισμοί INCOTERMS2020, Eνέγγυες Πιστώσεις L/C, Διασφάλιση Πληρωμών».
– Tο τρίτο σεμινάριο έχει τίτλο «Φορολόγηση στο Διεθνές Eμπόριο» και θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς όπως και για το δεύτερο.
O OΓKOΣ EΞAΓΩΓΩN KAI EIΣAΓΩΓΩN
Tα σεμινάρια του ΣEB για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν έρχονται σε μια κομβική εποχή για την επόμενη μέρα της εγχώριας αγοράς και οικονομίας.
Xαρακτηριστικό είναι ότι οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα και πλοία αυξήθηκαν κατά 19,8% το διάστημα Iανουαρίου Nοεμβρίου του 2021, κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου των εξαγωγών βιομηχανικών ειδών (+44,6%), μηχανημάτων (+45,3%) και τροφίμων (+19,8%).
Aνάλογη μεταβολή παρουσίασαν και οι αντίστοιχες εισαγωγές (+20,3%), με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου πλην καυσίμων και πλοίων να ανέρχεται σε 16,8 δισ., αυξημένο κατά 2,9 δισ. σε σύγκριση με το διάστημα IανουαρίουNοεμβρίου 2020. (Eκτίμηση ΣEB με βάση στοιχεία της EΛΣTAT, Nοε. 2021).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ