Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να εξασφαλίσουν ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή άλλο ισοδύναμο
Το 2020, το 8,6% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάνω από ένα στα πέντε άτομα που είναι αντιμέτωπα με τον κίνδυνο φτώχειας (21,7%) δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη μέρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, το 3,3% του πληθυσμού της ΕΕ και ένα στα δέκα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια (9,7%) δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Τα παραπάνω είναι μόνο δύο από τα δεκατρία στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του ποσοστού σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης στην Ένωση.
Το υψηλότερο ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να εξασφαλίσουν ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή άλλο ισοδύναμο καταγράφηκε στη Βουλγαρία (54,6%), ακολουθεί η Ελλάδα (45,6%) και τη Σλοβακία (36,0%).
Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Κύπρο (3,8%) και ακολουθούν η Ιρλανδία (3,9%), το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία (αμφότερες με 6,6%).
Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας και που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια σύνδεση στο Διαδίκτυο καταγράφηκε στη Ρουμανία (40,9%), ακολουθεί η Βουλγαρία (26,6%). Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Σουηδία (1,1%) και ακολουθούν η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο (αμφότερες από 1,3%).
Και για τους δύο δείκτες, τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα σε κάθε χώρα για το συνολικό πληθυσμό σε σύγκριση με τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας.