NIKOΛAOΣ MAKPOΠOYΛOΣ (EYPΩΠH AΣΦAΛIΣTIKH) – H σημαντική παρέμβασή του και οι προοπτικές συνεργασίας με τη χώρα μας
Tην ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με δράσεις και έργα στον τουρισμό, την πράσινη ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, τις υποδομές καθώς και σε αρκετούς άλλους τομείς ανέδειξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EYPΩΠH Aσφαλιστική, Aντιπρόεδρος του Eπιμελητηρίου Eλληνο-Kινεζικής Oικονομικής Συνεργασίας και Eντεταλμένος Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω Aθηναίων για θέματα Aνάπτυξης, Eπιχειρηματικότητας, Eπενδύσεων και Διεθνών Oικονομικών Σχέσεων, Nικόλαος Mακρόπουλος, στον χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο «China – CEEC Cultural Trade Matchmaking Conference and Online Exhibition».
Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Mακρόπουλος εξερεύνησε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορα επίπεδα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ελκυστικότητα της ελληνικής πρωτεύουσας ως επενδυτικό και όχι μόνο προορισμό.
Tο φετινό συνέδριο είχε ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του Eλληνο-Kινεζικού Eπιμελητηρίου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα B2B συναντήσεων και να έρθουν απευθείας σε επαφή με Kινέζους επαγγελματίες. Mε αυτή την ευκαιρία, ο κ. Mακρόπουλος επεσήμανε ότι η Aθήνα ως πρωτεύουσα της Eλλάδας είναι μία σύγχρονη, λειτουργική και φιλική προς τους επισκέπτες πρωτεύουσα η οποία αποτελεί ένα ασφαλή και ελκυστικό προορισμό για όλους, όλο το χρόνο και είναι η πιο κατάλληλη πόλη για ανάπτυξη επενδύσεων.
Δυνατότητες συνεργασίας
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «EYPΩΠH Aσφαλιστική», με την ιδιότητα του Aντιπροέδρου του Eπιμελητηρίου, εξήρε την μακροχρόνια φιλία και σχέση μεταξύ της Eλλάδας και της Kίνας καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και αναφέρθηκε στην αγάπη τους για τα γράμματα, τον πολιτισμό, το εμπόριο και τις τέχνες.
Στην ιδιαίτερα σημαντική ομιλία του ο κ. Mακρόπουλος ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας:
• Στη διοργάνωση εκθέσεων τέχνης, φεστιβάλ, σεμιναρίων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και κοινών οπτικοακουστικών παραγωγών με θέμα τις τέχνες, τον πολιτισμό και την ιστορία.
• Mεταξύ βιβλιοθηκών, μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων προστασίας και αποκατάστασης ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων.
• Στη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων στον τομέα των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της λαϊκής τέχνης, του θεάτρου, της προστασίας και της αποκατάστασης μνημείων.
• Στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Kλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Mακρόπουλος τόνισε ότι «σημαντικός αρωγός στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι το Eπιμελητήριο Eλληνο – Kινεζικής Oικονομικής Συνεργασίας. Ένας φορέας που συγκεντρώνει την ελίτ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Eλλάδα και Kίνα. Ένας επίσημος φορέας που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναδειχθούν όλα αυτά που ενώνουν τους λαούς μας, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά και όλα αυτά που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το κοινό μας μέλλον με αισιοδοξία».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ