Πόρτα εξόδου σε 150.000 του Δημοσίου

Με την Τρόικα συναντήθηκε χθες ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, παρουσία των παρουσία των Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, στους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης Matthias Mors, Mark Flanagan και Bob Traa.

 

Αυτό το οποίο τέθηκε ξανά επί τάπητος είναι η επίτευξη του στόχου της εξόδου 150.000 απασχολούμενων στο Δημόσιο μέχρι το 2015.

 

Ο προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

 

Τους ενημέρωσε επίσης για τους τομείς συνεργασίας, οι οποίοι είναι:

 

– Δομή και όργανα

 

– Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

 

– Παρακολούθηση προϋπολογισμού

 

– Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

 

– Καλή νομοθέτηση

 

– Καταπολέμηση γραφειοκρατίας

 

– Αντιμετώπιση διαφθοράς.

 

Πάνω σε αυτά στηρίζεται η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο, με σχέδιο νόμου για το επιτελικό Κράτος. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης ότι προσχέδιο του νομοσχεδίου θα τους αποσταλεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Ρέππας: Δραστικό το μέτρο της εφεδρείας

 

Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιούργησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κάθε φορέας καταχωρεί τα στοιχεία του, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Αναφέρθηκε στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που θα έχει και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό Κράτος.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, «το μέτρο της εφεδρείας υπήρξε το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων».

 

Πάντως, επαναβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Κράτος μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, τουλάχιστον. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

Περαιτέρω θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν ο διορισμός οικονομικών υπευθύνων σε όλα τα Υπουργεία, η επιλογή 13 τομέων προτεραιότητας ως αντικείμενο μέτρησης για τη μείωση των διοικητικών βαρών, η μηνιαία δημοσίευση στοιχείων κίνησης προσωπικού, η καθιέρωση ενιαίου λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινων πόρων για την επικαιροποίηση και επεξεργασία απογραφής προσωπικού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η ενσωμάτωση της Οδηγίας 123 για τις διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.

 

Πρώτη καταχώρηση: 13/12/2011, 07:38

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ