Συναγερμός έχει σημάνει στον ξενοδοχειακό κλάδο της πρωτεύουσας, καθώς μέρα με τη μέρα το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης αποδυναμώνεται. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι 18 ξενοδοχεία της Αθήνας έβαλαν «λουκέτο» μέσα στο 2011.
Ο αριθμός αναμένεται «να φθάσει σύντομα τα 19 ξενοδοχεία», σημείωσε χθες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, στο ξενοδοχείο Jason Prime.
Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων όπου έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κάτω από την Ομόνοια, σε κάθετο της Αγίου Κωνσταντίνου, με δυναμικότητα 82 δωμάτια και 25 θέσεις εργασίας, έκλεισε στις 31 Οκτωβρίου 2011, μια και η πληρότητά του από 71% το 2005 και 72% το 2006, μειώθηκε το 2008 στο 61%, το 2009 στο 44% και το 2010 στο 37%.
Ο κ. Τσακίρης κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όλους τους κυβερνητικούς φορείς που σύμφωνα με το πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής εμπλέκονται στην επιδείνωση του προβλήματος υποβάθμισης και απαξίωσης του κέντρου της Αθήνας (υπουργείο Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Δήμος της Αθήνας, ΥΠΕΚΑ κλπ), υπογραμμίζοντας ότι με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, το αφήνουν «έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα».
Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο της Αθήνας να ηγηθεί της προσπάθειας κινητοποίησης της πολιτείας και των αρμοδίων υπουργών που διαχειρίζονται το πρόβλημα.
Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του τόνισε ότι προχωρά στη διαμόρφωση πολυνομοσχεδίου «για τη σωτηρία της Αθήνας», σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο την περασμένη Παρασκευή.