Σε αναζήτηση τρόπων προστασίας της Βρετανίας σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.
Η σύσκεψη που κάλεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον παρουσιάστηκε ως «σύσκεψη ρουτίνας», ωστόσο, οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν έκρυψαν ότι αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κρίση στην Ευρωζώνη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησής του συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ και τον πρόεδρο της Αρχής Οικονομικών Υπηρεσιών, Λόρδο Τέρνερ.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Νικ Κλεγκ, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν και ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Ντάνι Αλεξάντερ.
Μέρος της συνεδρίασης της Δευτέρας ασχολήθηκε με τις πιθανές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ευρωζώνη στην καταναλωτική ζήτηση και τα δημόσια οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με τον Guardian, ήταν η πρώτη ευκαιρία για το υπουργικό συμβούλιο να συζητήσει τη γενική κατάσταση της οικονομίας, από τη στιγμή που το ΔΝΤ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται να εξετάσει μείωση των φόρων για την τόνωση της ζήτησης, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Πρόσφατα, ο Νικ Κλεγκ παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μαζική εισροή κεφαλαίου στην βρετανική οικονομία.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το Λονδίνο έχει πολύ μικρή άμεση έκθεση σε ελληνικές τράπεζες ή στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει στην Ισπανία -η κρίση της οποίας συζητήθηκε, επίσης.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές παραδέχθηκαν ότι η έμμεση έκθεση σε μια ελληνική τραπεζική χρεοκοπία είναι πιο δύσκολο να υπολογιστεί.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, επιθυμεί να εξασφαλίσει ότι η σύσκεψη δεν θα ειδωθεί ως επιθυμία της Βρετανίας να εγκαταλείψει η Αθήνα την Ευρωζώνη.
Έχει, επίσης, εκφράσει την οργή του σε δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών, στις οποίες εκείνη μιλούσε για την πιθανότητα έκτακτων μεταναστευτικών ελέγχων που θα εμποδίσουν τους Έλληνες να ταξιδέψουν στη Βρετανία.