Η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση εξακολούθησαν να υποχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία μηνιαίας έρευνας της Markit που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) ενισχύθηκε στις 42,1 μονάδες, από 41,9 τον Ιούλιο, καταγράφοντας υψηλό τριμήνου, ωστόσο, παρέμεινε για 36ο μήνα χαμηλότερα κάτω από τις 50 μονάδες, όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Οι απογοητευτικές συνθήκες πίστωσης, η επακόλουθη εξασθενημένη ζήτηση και το γενικότερα δυσμενές επιχειρησιακό κλίμα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον όγκο των νέων παραγγελιών.
Η υποχώρηση των πωλήσεων δεν περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά. Τα στοιχεία του Αυγούστου έδειξαν ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό συρρικνώθηκαν για 12ο συνεχή μήνα και με τον εντονότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τις αρχές του 2009.
Η πτώση των νέων παραγγελιών οδήγησε και σε υποχώρηση της παραγωγής, αν και με εξασθενημένο ρυθμό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Μειωμένα για 50ο συνεχή μήνα ήταν τα επίπεδα απασχόλησης.
Η μέση τιμή χρέωσης των παραγωγών μειώθηκε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου για 18ο συνεχή μήνα, ως αποτέλεσμα των ανταγωνιστικών πιέσεων και της εξασθενημένης ζήτησης.
Καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες εξακολούθησαν να μειώνονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι Έλληνες κατασκευαστές επέλεξαν να περιορίσουν την αγοραστική τους δραστηριότητα και να συνεχίσουν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για τη μείωση του όγκου των πλεοναζόντων αποθεμάτων.