Στην έκθεση επαναλαμβάνεται και πάλι η εκτίμηση του οίκου για ύφεση στην ελληνική οικονομία και κατά το 2013.
Την ίδια στιγμή, ο οίκος υποβαθμίζει τον κίνδυνο για διάσπαση της Ευρωζώνης τουλάχιστον μέσα στο 2014.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προκαλέσει εντός του νέου έτους την αβεβαιότητα που δημιούργησε το 2012, ωστόσο η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να είναι αδύναμη.
Ο οίκος τοποθετεί στο 4,2% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 και προειδοποιεί πως η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη φέτος με ένα συνδυασμό γεγονότων, όπως περιορισμένες επενδύσεις, περιορισμένη ανάπτυξη, αλλά και εμπιστοσύνη για τη βιωσιμότητα του χρέους της.
Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Deutsche Bank προειδοποιούν και για τον κίνδυνο νέας πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα.
‘Οπως όμως ο οίκος υποστηρίζει στην εν λόγω έκθεσή του, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης εντός του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικά, εξηγεί πως η διάσπαση του ευρώ δεν αποτελεί το βασικό του σενάριο.
Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, η Ευρωζώνη θα εξέλθει της ύφεσης από τα μέσα του 2013, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι τοποθετούν μάλιστα στο 1,1% την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το επόμενο έτος, 2014.
Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι προσπάθειες με στόχο τη μεγαλύτερη ενοποίηση συνεχίζονται -και θα συνεχιστούν- αλλά σίγουρα η κρίση δεν έχει τελειώσει.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως σε άλλη έκθεσή της η Deutsche Bank εξετάζει την ανταγωνιστικότητα των χωρών GIIPS (των χωρών δηλαδή που έχουν μπει σε πρόγραμμα λιτότητας: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) συν τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα σκορ στην περιοχή, έχει δηλαδή καταφέρει σημαντική βελτίωση στη θέση της ανταγωνιστικότητάς της.