Εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός του Αναπτυξιακού Νόμου οι μικρότερες επιχειρήσεις παρά τις βελτιώσεις που επήλθαν, όπως εκτιμά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Το ελάχιστο όριο επενδυτικής πρότασης 100.000 Ευρώ για τις προτάσεις Γενικής Επιχειρηματικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων, αποτελεί σύμφωνα με το επιμελητήριο, βελτίωση στην κατεύθυνση που ζητήθηκε. Το όριο όμως αυτό εξακολουθεί να παραμένει υψηλό.
Το ΒΕΑ εμμένει επομένως στην αρχική του πρόταση για minimum ύψους επένδυσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις 50.000€ ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξής τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και σημειώνει ότι όπως έχει επισημανθεί το προτεινόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αγνοεί την δομή της ελληνικής οικονομίας όπου η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρές και πολύ μικρές. Η αποδυνάμωση των επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων και η έμφαση στα φορολογικά κίνητρα καθίσταται σαφές ότι είναι εις βάρος αυτών των επιχειρήσεων και προς όφελος των μεγαλυτέρων καθώς και των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.
Για τον λόγο αυτό αλλά και για το γεγονός ότι από όλους τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους ελάχιστα ωφελήθηκαν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έχει προταθεί από το ΒΕΑ στον Αρμόδιο Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδη και η θέσπιση καθορισμένου ποσοστού εκ των συνολικών πόρων που θα διατεθούν μέσω του νόμου για τις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους.