Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,με τον co-CEO της SAP Τζιμ Χάγκεμαν Σνάμπε.
Η δυνατότητα συνεργασίας στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του ελληνικού δημοσίου τομέα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα για την SAP και το Οικοσύστημά της, ήταν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συνομιλία των δύο ανδρών.
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση είναι τα ακόλουθα:
– Η εμπιστοσύνη της SAP στην ελληνική οικονομία, που επιβεβαιώθηκε εμπράκτως με τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Ελλάδα.
– Τα σχέδια της SAP για δημιουργία κέντρου Innovation & Value Engineering στην Αθήνα, με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
– Η συνέχιση του προγράμματος SAP University Alliances, για την περαιτέρω ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και της διδασκαλίας στα συνεργαζόμενα καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
– Η πρωτοβουλία για παροχή της πλατφόρμας καινοτομίας SAP HANA σε κορυφαίο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα και Κέντρο Ερευνών, με άξονα την ενίσχυση και τη στήριξη των start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
– Η συμβολή της SAP στην καταπολέμηση της ανεργίας με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Academy Cube και στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρέχει σε νέους αποφοίτους πανεπιστημίων τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο co-CEO της SAP, κ. Χάγκεμαν Σνάμπε, ανέφερε:
«Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτό είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας.
Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου το λογισμικό θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά και σήμερα μιλήσαμε πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους.
Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ παραγωγική συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ».
Από την πλευρά του, ο κ. Στάθης Τζικάκης, γενικός διευθυντής Νότιας Ευρώπης, SAP δήλωσε:
«Η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της SAP στην ελληνική αγορά θα επιδράσουν καταλυτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Οικοσυστήματός μας, που συμπεριλαμβάνει τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, αλλά και του δικού μας οργανισμού.
Το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σήμερα παρόμοιες προκλήσεις και ευκαιρίες και με δεδομένο το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και διοίκησης των Ελλήνων στελεχών, η Ελλάδα καθίσταται το ιδανικό μέρος για τη διοίκηση των λειτουργιών των θυγατρικών της SAP στις χώρες αυτές».
Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Η αποστολή της SAP είναι να βοηθάει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε οποιαδήποτε κλάδο να λειτουργήσουν καλύτερα.
Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας τους να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 183.000 πελάτες σε περισσότερες από 130 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 55.000 ανθρώπους.