Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών, η αυστριακή Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Κατά ψήφισαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα δύο εθνικιστικά, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, όπως επίσης το Κόμμα των Πρασίνων και το νεοσυσταθέν «Ομάδα Στρόναχ» του Αυστροκαναδού επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε έντονη συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, τα δύο κυβερνητικά κόμματα από τη μία πλευρά και τους επικριτές του, τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης από την άλλη.
Της βοήθειας στην Κύπρο υπεραμύνθηκε, μιλώντας στην Ολομέλεια η υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, παραπέμποντας στο γεγονός πως η Κύπρος θα πρέπει να σηκώσει η ίδια το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσής της.
Η ίδια επανέλαβε πως η Αυστρία είναι χώρα υψηλής φορολογίας και δεν μπορεί να συγκριθεί με φορολογικούς παραδείσους.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών, Γιόζεφ Τσαπ τόνισε πως η Ευρωζώνη ωφελεί την αυστριακή οικονομία και τους εργαζόμενους και ως εκ τούτου απαιτείται να γίνουν τα πάντα ώστε η Ευρωζώνη να συνεχίσει να λειτουργεί και να παραμείνει σταθερή.
Ασκώντας κριτική στο πακέτο διάσωσης, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ισχυρίστηκε πως με αυτό σώζονται για μια ακόμη φορά μόνον οι τράπεζες και δεν παρέχεται βοήθεια στους πολίτες και πως το μερίδιο της Αυστρίας στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου, 250 εκατ. ευρώ, μπορεί από τώρα να θεωρηθεί πως έχει χαθεί.
Σύμφωνα με τον Στράχε, το ευρώ έχει αποτύχει προ πολλού και ο ίδιος τάσσεται υπέρ μιας συζήτησης για τη διαίρεση της Ευρωζώνης ή για μια επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.