Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο

Ανοιξε ο δρόμος για τον συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο.

 

Το σύνολο των εκπροσώπων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων τέθηκε μετ’ επιτάσεως υπέρ του συμψηφισμού και ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως θα συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

 

Ετσι, θα μπορεί να συμψηφίζεται η επιστροφή ΦΠΑ από το Δημόσιο με φορολογικά χρέη των επιχειρήσεων.

 

Μάλιστα, για το θέμα της επιστροφής ΦΠΑ η εκπρόσωπος των εξαγωγέων, Χ. Σακελλαρίδου, πρότεινε, αν δεν προχωρήσει ο συμψηφισμός, να επιτραπεί η άτοκη δανειοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω του ΕΤΕΑΝ στο ύψος τού προς επιστροφή ποσού.

 

Απ’ την πλευρά του ΣΕΒ, ο κ. Κυριαζής επεσήμανε τον κίνδυνο κατάχρησης του νέου ελεγκτικού πλαισίου από επίορκους υπαλλήλους και ζήτησε να συνοδεύεται η αξιολόγηση των ελεγκτών από το «ιστορικό των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει». Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο εκλογικεύει το σύστημα φορολόγησης των διανεμόμενων εταιρικών κερδών.

 

Πρόταση για αφορολόγητο αποθεματικό κερδοφόρων επιχειρήσεων με σκοπό να επενδυθεί, κατέθεσε η ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που υπάρχουν με τις επιστροφές ΦΠΑ αλλά και με την καταβολή του φόρου, καθώς η αγορά κινείται με μεταχρονολογημένες επιταγές.

 

Να μην υπάρχει η επιβάρυνση του 1,5% στις δόσεις του ΦΠΑ ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, είπε «όχι» στο αυτόφωρο και αντ’ αυτού πρότεινε «πάγωμα» του ΑΦΜ.

 

Β. Ράπανος: «Οχι» σε νέα έκτακτη εισφορά

 

«Οχι» σε νέα έκτακτη εισφορά είπε χθες η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Βασίλης Ράπανος κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή σύσκεψη για το φορολογικό τόνισε πως σε μια περίοδο που το πρόβλημα της ρευστότητας είναι αυξημένο και η κερδοφορία υποχωρεί αισθητά δεν μπορούμε να πληρώνουμε και επιπλέον φόρο για παρελθούσες χρήσεις. Για το νομοσχέδιο είπε ότι είναι η απαρχή για να περισταλεί η φοροδιαφυγή.

 

Περαίωση

 

Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και στους 70.000 εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ, πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στρ. Παραδιάς. Πρότεινε δε οι φορολογούμενοι να έχουν το δικαίωμα να εκχωρούν μονομερώς στο Δημόσιο ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.

 

Πηγή: “ΕΘΝΟΣ”

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ