«H ουσιαστική διαφορά με την τρόικα είναι ότι δεν θέλουν να αντιληφθούν και να υιοθετήσουν για το δημοσιονομικό κενό, για το πώς θα καλυφθεί ο στόχος του προϋπολογισμού για την τρέχουσα χρονιά, τη δική μας άποψη που είναι πολύ απλή: Λέει, «κοιτάξτε τι καταφέραμε. Φέτος θα πάμε λίγο καλύτερα, διότι ήδη φαίνεται ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και θα πάρουμε κάτι περισσότερο από τους φόρους και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει και έτσι θα είναι καλύτερη η επιτυχία στη μείωση των εξόδων».
Αυτό δεν το δέχονται στον βαθμό που το θέλουμε εμείς και γι’ αυτό υπάρχουν διαφορές. Αλλά θα το δεχθούν, διότι, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε, την ίδια άποψη είχαν για πέρυσι και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο και το αποδέχθηκαν. Το ίδιο θα γίνει και θα πάνε όλα καλά. Θα το αποδεχθούν πριν βγουν τα νούμερα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.
Τόνισε δε πως «τα αποτελέσματα της Eurostat θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα του Υπουργείου Οικονομικών. Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, ουσιαστική, στις επόμενες εβδομάδες, θα επιβεβαιωθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat στο τέλος Απριλίου, αμέσως μετά θα υπάρξει μια συζήτηση για την ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, η οποία θα έχει κάποιον βαθμό τεχνικής επεξεργασίας, ενδεχομένως και πριν τις ευρωεκλογές. Θα ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία μετά τις ευρωεκλογές και θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργείται ήδη από τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες, (κλίμα) το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα να βγει στις αγορές το β’ εξάμηνο. Έτσι, θα καλύψουμε και τις ανάγκες μας για το χρηματοδοτικό κενό».
Ο κ. Βαρτζόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας:
«Ποιες εκλογές; Οι εθνικές; Αργά, πολύ αργά… Εάν τώρα δεν καθόμασταν εδώ και καθόμασταν στην κεντρική Ευρώπη και ήμασταν δημοσιογράφοι ενός μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού εκτός Μεσογείου, θα ήταν αδιανόητο να συζητήσουμε για πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια. Τα τελευταία πενήντα χρόνια, στη Γερμανία έχουν γίνει μία ή δύο φορές. Το γεγονός ότι συζητάμε για πρόωρες εκλογές μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τις κάλπες, είναι ένα δείγμα πολιτικής ανωριμότητας, ανωριμότητας του πολιτικού συστήματος. Καιρός είναι να το ξεπεράσουμε. Παρακολουθείτε τι λέει ο κ. Σαμαράς. Όταν λέει 2016, το εννοεί».