“Το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να είναι μέρος της αλλαγής των πολιτικών που έχει ανάγκη η χώρα”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Ανατολική Αττική, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε τονίζοντας την ανάγκη να δομηθεί ένα πολιτικό πλαίσιο με πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.
Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ποιος “θα στρογγυλοκαθίσει” στην καρέκλα του Πρωθυπουργού, αλλά πώς θα γίνουμε χρήσιμοι, εφαρμόζοντας πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα. “Θέλουμε αλλαγή στη σχέση των άμεσων και των έμμεσων φόρων, καθώς οι δεύτεροι είναι κοινωνικά άδικοι, να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια στην αγορά καθώς ο πληθωρισμός θίγει κυρίως τους μικρομεσαίους και τους ασθενέστερους. Θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο αναδιανομής, όχι με πολίτες – πελάτες, εξαρτώμενους από την εκάστοτε εξουσία, αλλά με πολίτες αξιοπρεπείς που θα νιώθουν ασφάλεια. Θέλουμε ποιοτική δημόσια υγεία και όχι τους νόμους της ΝΔ που ιδιωτικοποιούν το αγαθό της υγείας και διαλύουν το ΕΣΥ. Θέλουμε να αλλάξουμε το νόμο Χατζηδάκη με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες. Θέλουμε να αλλάξουμε το νόμο Κατρούγκαλου με τις αδικίες στην προσωπική διαφορά. Θέλουμε να επαναφέρουμε το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, ενώ, φυσικά, έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικίας”.
Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι “αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές είναι μονοψήφιο, τότε η εντολή μας είναι να κάνουμε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Αν όμως πάρουμε ένα ισχυρό διψήφιο, θα προσπαθήσουμε να συνεννοήθουμε σε επίπεδο προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών” και συνέχισε τονίζοντας ότι “και τα πρόσωπα είναι αντικείμενο συνεννόησης και σύγκλισης. Δε γίνεται αυτοί που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό με τις πολιτικές τους, να είναι οι ίδιοι με αυτούς που θα φέρουν την πολιτική αλλαγή με αυτή που επιζητά ο τόπος”.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο καίριο ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, υπενθυμίζοντας πως είναι έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και υπεραμύνθηκε της αναγαιότητας του. “Η χώρα έχει σύνορα και στη στεριά και στη θάλασσα. Το κρίσιμο είναι να δούμε πώς όλοι αυτοί που σήμερα μας επικροτούν για το φράχτη πχ. Αυστρία, είναι οι ίδιοι που βάζουν βέτο στην αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου. Το ευρωπαικό λαικό κόμμα, η ευρωπαική πολιτική οικογένεια της κυβέρνησης, θα στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική;”, διερωτήθηκε.