Τους στόχους και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ, παράλληλα προανήγγειλε την ανακοίνωση οδικού χάρτη για τη μείωση των φορολογικών βαρών.
«Η Ελλάδα κοιτάζει σε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν συζητάμε πια αν θα χρεοκοπήσουμε αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Αυτή η συζήτηση έκλεισε. Τώρα μιλάμε πια για ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα που κάποιοι κάνουν ότι μπορούν ακόμη για να την υπονομεύσουν. Με δύο λόγια αλλάζει η κουλτούρα στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε εκ νέου το σχέδιό του για μείωση των φόρων, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό δεν μπορεί παρά να υλοποιηθεί σταδιακά και ανέφερε ότι έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για το έθνος μας την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση μειώνοντας την τάση για πρόωρες εκλογές, με άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με χρονικά όρια σε όλες τις θητείες, με ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή.
Αναφερόμενος στους βραχυπρόθεσμους στόχους του, ο πρωθυπουργός μίλησε για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, και μείωση φόρων.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι το Φθινόπωρο θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη και προανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους. «Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο ανάπτυξης και μείωσης των αδικιών. Μπορούμε να τα πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο που δουλεύει» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν και να μπουν μπροστά στη νέα Ελλάδα που οικοδομείται ενώ σημείωσε ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να απειληθούν τα πλεονάσματα.
Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε ότι «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία» και τόνισε πως «στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία. Και αυτή είναι μία: Εκείνη που αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».
Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, τα δυο κόμματα αθροιστικά υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης.