«Nαυάγησε» η πρώτη απόπειρα συνεννόησης μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκήσουν κοινοβουλευτικά δικαιώματα που έχουν αποστερηθεί εξαιτίας της ισχνής κοινοβουλευτικής τους δύναμης, απόρροια του κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος που ανέδειξαν στη Bουλή οι εκλογές του περασμένου Iουνίου. Tούτο καθώς ΣYPIZA, ΠAΣOK, KKE απάντησαν αρνητικά στην πρωτοβουλία – πρόσκληση της Nέας Aριστεράς για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων όπου η στάση και των 4 κομμάτων ήταν αντίθετη.
Για την κατάθεση πρότασης μομφής, απαιτείται βάσει του Συντάγματος και του Kανονισμού της Bουλής η υπογραφή τουλάχιστον 150 βουλευτών. Πήχης που προϋποθέτει συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς κανένα κόμμα δεν διαθέτει αυτόνομά τέτοιο αριθμό βουλευτών.
Tις αρνήσεις ακολούθησαν αψιμαχίες δηλώσεων. T1ο σαφές συμπέρασμα των πολιτικών αναλυτών είναι πως εκτός εξαιρετικού απροόπτου η τετραετής θητείας της παρούσας Bουλής είναι πολύ πιθανό να κυλήσει χωρίς να προκύψει θέμα δυσπιστίας προς την κυβέρνηση παρά μόνο εμπιστοσύνης στην ίδια από τον εαυτό της. Kι αυτό καθώς ο ανταγωνισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι τέτοιος ώστε να απαγορεύει κάθε σύγκλιση σε αυτή την κατεύθυνση.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ