Γεραπετρίτης: Μόνη λύση η επανένωση της Κύπρου

Στις εργασίες που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Παλάτι των Εθνών, την έδρα του ΟΗΕ, συμμετείχαν οι επικεφαλής των πέντε αντιπροσωπειών

Ως μόνη λύση χαρακτήρισε την επανένωση της Κύπρου ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά τo τέλος της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό. «Επειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανέλαβε το τελευταίο διάστημα ως μείζονα προτεραιότητα του ΟΗΕ την επανεκκίνηση των άτυπων συζητήσεων σχετικά με το Κυπριακό» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το Κυπριακό βρίσκεται στην αιχμή της ατζέντας του ΟΗΕ. Θα υπάρξει συνέχεια στις άτυπες συναντήσεις τόσο διμερώς όσο και με το φορμάτ της πενταμερούς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης και τόνισε ότι τέλος Ιουλίου θα υπάρξει και νέα πενταμερής συνεδρίαση.

Στις εργασίες που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Παλάτι των Εθνών, την έδρα του ΟΗΕ, συμμετείχαν οι επικεφαλής των πέντε αντιπροσωπειών: ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκά Θέματα Στίβεν Ντόιτι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025)

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ