Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι χτες στη Θεσσαλονίκη «για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια», για να κατηγορήσει επιπλέον τον κ. Τσίπρα ότι «δυστυχώς φούσκωσε κι άλλο την ανυποληψία του κομματικού συστήματος».
Αφού αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα σχετικά με την κάρτα ανεργίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε επιπλέον το θέμα που, όπως είπε τον ανησυχεί πάρα πολύ, σχετικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι όταν μίλησε για την Ελλάδα και τους φόρους δέχτηκε απειλές για τη ζωή της. Είπε ειδικότερα ότι «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ασφαλώς προσβάλλει τη χώρα», καθώς επίσης και ότι είναι επικίνδυνο πρακτικά «γιατί ποιος θα εμφανιστεί να επενδύσει σε μια χώρα που εμφανίζεται ως χώρα παρανόμων;». Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες που πρέπει να στραφούν από τη δικαστική ηγεσία, δια μέσου της νόμιμης οδού της δικαστικής συνδρομής” και “να ζητηθούν εξηγήσεις από την κ. Λαγκάρντ».
«Εάν σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν απλώς παράνομοι, φοροφυγάδες, αλλά και κάποιοι που απειλούν ότι θα σκοτώσουν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο κράτος βασική προϋπόθεση είναι η δίκαιη φορολόγηση. Ας το κάνουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Βενιζέλο με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανένα και για τίποτα, απλά προσπαθώ να πω τι νομίζω ότι χρειάζεται για να κάνει η χώρα μια καινούρια αρχή».
Συνεχίζοντας, είπε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τόλμη για τις αλλαγές, ριζοσπαστικό μέτρο και δικαιοσύνη». «Χρειάζεται όμως και η προσωπική στάση της πολιτικής, των πολιτικών, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, σεμνότητα και συναίσθηση για το τι περνάει σήμερα ο κόσμος», συμπλήρωσε.