Κάλεσμα συμπόρευσης «σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τα 96χρονα του ΚΚΕ και τις εκλογές.
Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό την Ν.Δ., είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της Ε.Ε., την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».
«Γι’ αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι – μας αρέσει δεν μας αρέσει – από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται αναπληρώσει τις απώλειες εισοδήματος και κοινωνικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης και πρόσθεσε ότι η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα είναι παρόντα.
«Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να ‘χει δουλειά και ο πεινασμένος φαί. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ακόμα και με τα ψίχουλα που υπόσχονται και πάλι θα τίθενται ασφυκτικά διλήμματα στην ζωή των λαϊκών οικογενειών, και έθεσε το ερώτημα «αν μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι εν έτη 2015».
Αναφερόμενος στους «ψιθύρους» ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί να δώσει ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ανοχή ζητά ο ένοχος», προσθέτοντας ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι, ή άλλοι υποψιάζονται, τι περιμένει το λαό από την κυβέρνησή τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, αν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια – συνθήματα».
Πρόσθεσε ότι όσοι μιλούν για συμφωνία του ΚΚΕ σε «δύο-τρία ζητήματα» και «εν συνεχεία ανοχή», ουσιαστικά ζητούν «το ΚΚΕ να βάλει πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης» και τόνισε ότι μια κυβέρνηση δεν χειρίζεται μερικά ζητήματα, ότι ακόμα και τα «δύο-τρία καθορίζονται από τα μεγάλα στρατηγικά θέματα».