Η υποψήφια της Ν.Δ. στην Α Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε σε συνέντευξή της για τον κίνδυνο Grexit αλλά και την προεκλογική περίοδο.
«Δεν είναι θέμα ποια είναι η προσωπική μου άποψη. Βλέπετε ότι γίνονται αναλύσεις και κατατίθενται γνώμες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για το θέμα αυτό που επανέρχεται, αν και υπάρχουν και αντικρουόμενες γνώμες. Ενα θέμα όμως που επανέρχεται στη συζήτηση μετά από 2,5 χρόνια που η Ελλάδα μπήκε σε μία κανονικότητα σε μία σταθερότητα, μετά από 2,5 χρόνια που με όλη την επώδυνη προσπάθεια που έχει γίνει από τον ελληνικό λαό καταλήξαμε να έχουμε θετικά δημοσιεύματα και θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό από τους εταίρους μας και από τους διεθνείς αναλυτές για το που είχε φτάσει η Ελλάδα μέχρι πριν από τους 2 μήνες αυτούς που λόγω της πολιτικής αναταραχής – και πάλι- είμαστε στο προσκήνιο για αρνητικούς λόγους», είπε η κα. Κεφαλογιάννη.
Και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι από τον Ιούνιο του 2012 που βρεθήκαμε όντως στο χείλος του γκρεμού, όταν τα σενάρια για το Grexit δεν ήταν απλώς σενάρια που γράφονταν από κάποιους αναλυτές, αλλά σενάρια τα οποία εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι φορείς τα συζητούσαν, όπως έχει αποδειχθεί και όπως σήμερα το έχουν καταθέσει και οι ίδιοι, αφού καταφέραμε και βάλαμε τη χώρα σε μία πορεία που είχε μία σταθερότητα και μία προοπτική και υπενθυμίζω ότι είχαμε για όλο αυτό πολύ θετικά, τα εύσημα να πω από τους εταίρους μας και από τους αναλυτές, μπαίνουμε πάλι σε μία τέτοια διαδικασία να μιλάμε και να συζητάμε για το Grexit, λόγω της πολιτικής αστάθειας. Γι’ αυτό και αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η χώρα χρειάζεται να βαδίζει σε ένα δρόμο κανονικότητας, σταθερότητας, σε μία πορεία που έχει πίσω της όλη τη δυσκολία και όλο τον πόνο και από δω και πέρα με μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία ξέρει που θέλει να πάει τη χώρα μπορεί να έχει μία προοπτική και μία ελπίδα για τον ελληνικό λαό».
Στο ερώτημα γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν για τα μεγάλα θέματα η κα. Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και συνολικά η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, μέχρι τώρα ήταν πάρα πολύ αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιστεύω ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητούνται και θα ήταν πολύ καλύτερα η Ελλάδα, αυτό τον καιρό, όταν βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεπεράσει, πριν τελειώσει με τον επώδυνο κύκλο του μνημονίου να μπορούσε προς τα έξω τουλάχιστον να δώσει την εικόνα μιας χώρας η οποία μπορεί να έχει τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που θα καθίσουν και θα συνεννοηθούν και θα βγουν προς τα έξω με μία έστω κοινή σε κάποια πολύ βασικά θέματα στάση».
Και σημείωσε: «Ομως μην ξεχνάμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που ακόμη και το σύνταγμα της Ελλάδας επιτάσσει. Να συνεννοηθούν για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί οδηγούμαστε σε εκλογές, τις οποίες αφενός δεν ήθελε ο ελληνικός λαός, αφετέρου γίνονται στο χειρότερο σημείο και στον χειρότερο χρόνο για την χώρα ακριβώς επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες αντιπολιτευτικές δυνάμεις δεν θέλησαν να βρουν τις συνθήκες εκείνες που θα τους επέτρεπαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη βουλή».