Αλλαγές στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ώστε να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και να επιτευχθούν ευρύτατες πολιτικές συναινέσεις, προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, χωρίς ωστόσο να καθορίσει ποια σημεία του σχεδίου νόμου χρειάζονται διορθώσεις.
Μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο είπε ότι «θα έχουμε τεκμηριωμένη απάντηση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα αλλά και τις θέσει της κυβέρνησης».
Σε άλλο σημείο ο υπουργός επισήμανε ότι «θέλουμε να προχωρήσουμε σε κλίμα ευρύτατων συναινέσεων και να δούμε τι μπορεί να προστεθεί και τι πρέπει να εξαιρεθεί ώστε στο τέλος να εγκριθεί από περισσότερους και όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία».
Στο σημείο αυτό και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση περί διατάξεων που δίνουν στον αρμόδιο υπουργό υπερεξουσίες αλλά και για επιδίωξη της κυβέρνησης να εκβιάσει τους επιχειρηματίες του χώρου, ο κ. Παππάς είπε πως «αν στόχος μας ήταν να επηρεάσουμε τους ιδιωτικούς σταθμούς για να έχουμε προνομιακή μεταχείριση, τότε είναι προφανές ότι αποτύχαμε» και πρόσθεσε ότι «η μόνη δυνατότητα που δίνεται στον υπουργό είναι ο καθορισμός του αριθμού αδειών και του ύψους του τιμήματος».
Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να επιδιωχθούν «βιώσιμα σχήματα» στον κλάδο καθώς είπε ότι «τα μη βιώσιμα σχήματα ήταν και η ρίζα του κακού που εξέθρεψαν την διαπλοκή με δανεισμούς».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχουν ευρύτατες συναινέσεις στο ζήτημα της ονομαστικοποίησης των μετοχών, στην ανάγκη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των σχετικών επιχειρήσεων και στην κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.
Τέλος, επισήμανε την ανάγκη θωράκισης του ΕΣΡ καθώς υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί η διαδικασία δημοπράτησης που θα αναλάβει.