Χρυσόγονος: Να ανέβει σε βάθος χρόνου η απασχόληση

Η κυβέρνηση «πρέπει να αντέξει, διότι αυτός που θα καταψηφίσει, θα είναι πειστικός αν έχει δική του αντιπρόταση» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει το επόμενο διάστημα να διευρύνει την κοινοβουλευτική της βάση ή αν θα αντέξει με 153 βουλευτές στις σκληρές δοκιμασίες που έχει μπροστά της.

 

Ο κ. Χρυσόγονος πρόσθεσε: «Αν υπάρχουν τέτοιες αντιπροτάσεις, όχι μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, να κάτσουμε να τη συζητήσουμε. Αν δεν υπάρχει, όμως, αντιπρόταση, η οποία να φέρνει πόρους στο σύστημα ή να κάνει κάποια εξοικονόμηση, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί το σημερινό επίπεδο συντάξεων -που και αυτό ανεπαρκές είναι- τότε σε τι ωφελεί η “τυφλή” καταψήφιση;

 

Και πώς μπορεί να επιβιώσει αυτό το σύστημα, όταν έχουμε γύρω στα 3.600.000 εργαζόμενους και κοντά στα 3.000.000 συνταξιούχους. Τα νούμερα δεν βγαίνουν υπό τις προϋποθέσεις αυτές, χώρια ότι έχουν “λεηλατηθεί” τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κλπ.

 

Το ζητούμενο είναι σε βάθος χρόνου, να ανεβάσουμε την απασχόληση, ώστε να υπάρχουν επαρκείς εισφορές, να χρηματοδοτείται, έστω ένα μέρος των αναγκών του συστήματος, να συμβάλλει, βεβαίως, ο κρατικός προϋπολογισμός – δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλιώς δεν θα ήταν κοινωνική ασφάλιση, θα ήταν ιδιωτική- αλλά δεν μπορεί να καλύπτει όλες τις “τρύπες” ο κρατικός προϋπολογισμός: όταν έχουμε μία μη βιώσιμη σχέση μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων».

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας:

 

«Δεν μπορεί το κράτος να επιδεικνύει την αυστηρότητά του στον καστανά, όπου υπάρχει και παραλογισμός βέβαια, να ζητάς 1.800 ευρώ τον χρόνο, ουσιαστικά ώστε να βγάλει άδεια ένας καστανάς για να δουλέψει τρεις μήνες -είναι και απάνθρωπο- και να αφήνεις, ας πούμε, τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν υπερτιμολογήσεις και υποτιμολογήσεις και έτσι φοροδιαφεύγουν εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να τους έχεις βάλει ακόμη πρόστιμο.

 

Και δεν είναι μόνο στις αυτοκινητοβιομηχανίες φυσικά, είναι και στις φαρμακοβιομηχανίες, είναι ένα σωρό. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, το βασικό είναι να καταλάβουν όλοι ότι στη χώρα αυτή θα μπουν κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας, οι οποίοι θα εφαρμόζονται έναντι πάντων και από εκεί και πέρα να περάσεις και προς τα κάτω».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ