«Το ασφαλιστικό είναι το προτελευταίο νομοσχέδιο που, πριν από το αγροτικό, δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι εξελίσσεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Κατρούγκαλο να είναι ανοιχτός σε προτάσεις.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στα ασφαλιστικά ταμεία. Τόνισε ότι αν δεν γίνουν αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την παράμετρο ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η μάχη της κυβέρνησης δίνεται ώστε «να μην υπάρχει αίμα στις κύριες συντάξεις». Ακόμη, ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την αποδοχή, εκ μέρους εργοδοτικών οργανώσεων, της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.
Εξάλλου, υποστήριξε ότι στους δανειστές δίνεται μια πρόταση τεκμηριωμένη και βιώσιμη, σημειώνοντας ότι αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυβερνούσαν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις «που είχαν ως φάρο το πρώτο Μνημόνιο», τότε οι συντάξεις θα είχαν οδηγηθεί στα 200-250 ευρώ.
«Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, μέχρι στιγμής, να μη μειωθεί η σύνταξη» είπε, για να συμπληρώσει ότι «μετά το Ασφαλιστικό, πάμε στην διαγραφή του χρέους, που το ζητά το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρώπη».
«Αυτό», συνέχισε, «θα οδηγήσει εντός του 2016 στο τέλος της εποχής των Μνημονίων», ενώ επικαλέστηκε και δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, εντός και εκτός της χώρας, για ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά τον «σταθμό της διαγραφής του χρέους».
Ερωτηθείς για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ σημείωσε ότι αυτή σηματοδοτεί έναν ιδεολογικό διαχωρισμό με τους υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τους ακροδεξιούς που έφερε στο κόμμα ο Σαμαράς» από τη μια, και τους υποστηρικτές της κοινωνικής ευαισθησίας που εκφράζεται και από τμήμα της Κεντροδεξιάς, από την άλλη.
Τόνισε οτι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκφράζουν αυτήν την κοινωνική ευαισθησία στον χώρο της Κεντροδεξιάς και την αντίληψη για το κράτος-ρυθμιστή του κοινωνικού τοπίου.
Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μετακίνηση στελεχών από άλλα κόμματα προς την ΝΔ, ενώ εξίσου θα υπάρξει «απελευθέρωση Καραμανλικών δυνάμεων», αλλά και «απελευθέρωση δυνάμεων της πατριωτικής Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου».
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι με την εκλογή του Μητσοτάκη «εθνομηδενιστικές απόψεις εκπροσωπούνται στην ΝΔ», σημειώνοντας ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.