Να ανοίξουν τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας, κάλεσε τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
«Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα βήματά σας, οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία μαι το διχασμό» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Παράλληλα τόνισε, ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό το οποίο, όπως είπε, «διαλύει το σύστημα ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, ενώ μετατρέπει τις συντάξεις, ιδιαίτερα των νέων σε φιλοδώρημα».
Η κ. Γεννηματά εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της με την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών.
«Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε ότι η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών μαζί με τις μεγάλες καθυστερήσεις της καταβολής των επιδοτήσεων, δημιουργούν ασφυξία στον αγροτικό κόσμο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόγραμμα, και ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει σήμερα.
Είπε επίσης ότι η βασική επιλογή της αγροτικής πολιτικής θα έπρεπε να είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με ταυτότητα, η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.
Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις απόψεις τις οποίες εξέφρασε με άρθρο του, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για «παράλογες απαιτήσεις και εμμονές του ΔΝΤ που επαναλαμβάνονται» και τόνισε ότι ο κ. Τόμσεν φέρει και ο ίδιος προσωπικές ευθύνες για το σχεδιασμό του προγράμματος και τις επιπτώσεις που είχε στην ελληνική οικονομία.
Κατηγόρησε τέλος τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν επιδιώκει τη συνεργασία και υποστήριξε, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε μια επιτυχή και σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο την έξοδο από την κρίση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος.