Ο αναβρασμός που επικρατεί στην Κυβέρνηση μετά από το «λεκτικό ατόπημα» του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να ζητά την αποπομπή, του φαίνεται ότι έχει προκαλέσει το έκδηλο ενδιαφέρον της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Μάλιστα στους διαδρόμους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού αλλά και της Ένωσης Κεντρώων ακούγονται σενάρια για την επόμενη ημέρα καθώς και οι τρεις τους κατά καιρούς είχαν μιλήσει για κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ είχαν δυσφορήσει όταν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε να πορευτεί ξανά με τον Πάνο Καμμένο.
Τακτική υπέρ…Μουζάλα
Μάλιστα χθες όταν ο Πάνος Καμμένος εξερχόταν του Μεγάρου Μαξίμου κάνοντας δηλώσεις με ύφος που διαφαινόταν σε αυτό ο θυμός του, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επιτέθηκαν στους ΑΝΕΛ με ανακοινώσεις τους παίρνοντας το μέρος του Γιάννη Μουζάλα. Σίγουρα γνωρίζουν πως αν σπάσει ο δεσμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτομάτως δημιουργούνται γι’ αυτούς πύλες που οδηγούν σε κυβερνητικά έδρανα.
Σε αντίθετη περίπτωση – και αυτή είναι η παραίτηση του Μουζάλα- δεν θα αλλάξει τίποτα γι’ αυτούς και θα συνεχίσουν να ρητορεύουν από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης.
Διαφορετική στάση από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Χθες σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση κατά του Γιάννη Μουζάλα και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.
Ωστόσο αν κρίνει κανείς την εμμονή του Βασίλη Λεβέντη για σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, σίγουρα μια καραμπόλα κυβέρνησης-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να βάλει στο κυβερνητικό κάδρο την Ένωση Κεντρώων.