Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η αντιμετώπιση της ανεργίας

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

 

«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».

 

Επ’ αυτού αναφέρθηκε στις νέες, από χθες, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν και το 40% και υπενθύμισε τις δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης περί μη περικοπής τους.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

 

«Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

 

«Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Ενίσχυσης των Πολιτικών Εργασίας και επανέλαβε πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τρόπο, αλλά αρκεί να μελετήσουμε πρακτικές άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ