Βόζεμπεργκ: Η ΕΕ πρέπει να αναμετρηθεί με τις ευθύνες της

«Όλη η Ευρώπη έχει μία αναστάτωση, αλλά ίσως είναι και η χρονική στιγμή να αναμετρηθεί με τις ευθύνες της γι αυτήν, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση η ίδια, οι θεσμοί της φταίνε, για το γεγονός ότι έχουν αναπτυχθεί οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές, η επιλογή της πολιτικής της λιτότητας για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προσαρμογών και όχι μόνον» δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε ραδιοφωνική της συνεντευξη.

 

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αλλάξει πορεία τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε μία εντελώς άνιση εικόνα των χωρών μελών του νότου, που υποφέρουν, έναντι του Βορρά, που ευημερούν, και μία επικυριαρχία της Γερμανίας» ανέφερε η ευρωβουλευτής, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «το Brexit, που μπορεί να είναι μία αρχή ξηλώματος του πουλόβερ, φοβίζει τώρα όλη την Ευρώπη». Συμπληρωματικά σημείωσε: «Ακόμη κι αν το δημοψήφισμα βγει αρνητικό και πάλι η ρωγμή και το κακό έχει γίνει, διότι η απόκλιση του “ναι” από το “όχι” δεν νομίζω πως θα ΄ναι θεαματική».

 

Η κ. Βόζεμπεργκ είπε ακόμη: «Η μεσαία τάξη του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να μείνει στην ΕΕ. Αλλά δεν ξέρουμε πώς αυτό θα αποτυπωθεί και σε επίπεδο συμμετοχής. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αποχή, είναι και αρκετά σημαντικό το ποσοστό που μέχρι τώρα λένε “δεν έχω αποφασίσει, δεν απαντώ, δε γνωρίζω”».

 

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η χώρα «πραγματικά φλέγεται και αυτό δε μπορούσε να το σκεφθεί η επίσημη κυβέρνησή της πριν από κάποιους μήνες, δε μπορούσε να το προβλέψει».

 

Κατέληξε: «Βλέπουμε μία γενικευμένη αντίδραση κατά της εργασιακής νομοθεσίας στη Γαλλία κι ένα φαινόμενο, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει και αλληλοδιάδοχες καταστάσεις. Να το δούμε και αλλού να συμβαίνει.

 

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, επειδή δεν ξέρουμε, μας αιφνιδιάζει στο επίπεδο μη πρόβλεψης της συνέχειας του φαινομένου» εξηγώντας ότι οι αντιδράσεις συνδυάζονται «δυστυχώς, και με την αύξηση των τρομοκρατικών χτυπημάτων κι αυτό πρέπει να μας απασχολήσει» καθώς «η τρομοκρατία δρα σε εκείνα τα καθεστώτα που έχουν αστάθεια και σε εκείνα τα οποία δε μπορούν να ελέγξουν την αντίδραση των μαζών».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ