Δεν υπάρχουν υπόνοιες για τους κ.κ Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, επεσήμανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη για τη στάση τους στην υπόθεση.
«Κάποιοι στην Ελλάδα έχουν σταδιοδρομήσει και εξακολουθούν να σταδιοδρομούν με την ιδιότητα του καταγγέλλοντος. Όλα αναθεωρούνται και ήταν καιρός να αναθεωρηθούν τα πάντα και κρινόμαστε όλοι, και η Βουλή και το πολιτικό σύστημα και περνάμε όλοι από εξετάσεις. Εννοώ τον κ. Καρατζαφέρη και η έννοια της κατηγορίας που συνεχώς εκπέμπει, ότι “φταίμε και οι δύο” ή “τα κάνουμε πλακάκια και οι δύο”, αυτό μπορεί να του επιτρέπει επιφανειακά να ψαρεύει σε θολά νερά, διότι πράγματι το πολιτικό σύστημα δεν είναι στα πάνω του αυτή τη στιγμή και υπάρχει ακροατήριο για τέτοιου είδους γενικεύσεις και κατηγορίες», σχολίασε σε δηλώσεις του στον Βήμα FM ο κ. Τασούλας, απαντώντας στη χθεσινή επίθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
«Όμως, πολλές φορές και οι καταγγέλλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελλόμενους… Ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του, αρχές και τέλη του 2008 και αρχές του 2009, υπέβαλαν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ, εγκαλώντας τον τότε υπουργό γιατί δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχια», παρατήρησε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ενώ υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων κυρίως το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισαν νόμο με τον οποίο η σύμβαση των υποβρυχίων συνεχίζεται μέχρι το 2018 «και θα έχουμε καταβολές ύψους 1,5 δις ευρώ ακόμη».
Όσο για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τη σύμβαση των υποβρυχίων, ο κ. Τασούλας εκτίμησε πως οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν ακυρωνόταν η σύμβαση, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια ούτε ακύρωσε τη σύμβαση, γιατί ίσχυε και η ΝΔ πήρε γνώμες και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και από καθηγητές του εμπορικού Δικαίου και αυτές οι γνώμες θα δημοσιευτούν κάποια στιγμή και θα δείτε γιατί αυτή η σύμβαση ήταν ισχυρή και γιατί αυτή η σύμβαση δέσμευε υπέρμετρα το ελληνικό Δημόσιο από τις αρχές του 2000. Θα είχαμε απίστευτες επιπτώσεις εάν την ακυρώναμε».