Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει ότι ο συνδυασμός της αναξιοπιστίας και των αδιεξόδων του κ. Τσίπρα, φτιάχνουν “κοκτέιλ” πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Δηλώνει μάλιστα ότι θα είναι οδυνηρή η φετινή ΔΕΘ για τον πρωθυπουργό, καθώς υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν υλοποιήθηκε απ’ όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας το 2014 και το 2015.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το 2014 κατακεραύνωνε τα μνημόνια που θα έσκιζε. Το 2015 υπόσχονταν “παράλληλο πρόγραμμα”. Σήμερα τρέχει να συμμορφωθεί με τους σκληρούς στόχους του δικού του Μνημονίου. Τότε θα επανέφεραν τη 13η σύνταξη. Σήμερα πανηγυρίζουν για τις συντάξεις των 380ευρώ. Το ίδιο ισχύει για το ΕΚΑΣ, τον ΕNΦΙΑ, την παιδεία, την υγεία».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εκτιμά ότι «μέσα σε αυτήν τη βαριά ατμόσφαιρα αναξιοπιστίας, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κάνει αναδιανομή υποσχέσεων. Θα παίξει ξανά με τους συμβολισμούς, τις εντυπώσεις και τον λαϊκισμό, γιατί έχει χάσει τη μάχη με τα προβλήματα του τόπου. Την ώρα που θα υπόσχεται ανάπτυξη και – για μία ακόμη φορά – ρύθμιση του χρέους, οι πολίτες θα πληρώνουν τη νέα ύφεση με τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ. Και η χώρα θα βυθίζεται».
Γι αυτόν τον λόγο ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δίνει το στίγμα της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τη δέσμευση περικοπής φόρων: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους και δεν θέλουν άλλα ψέματα. Από εμάς θα ακούσουν προτάσεις ρεαλιστικές, με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Προτάσεις, που συνθέτουν ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα λαϊκίσει. Δεν θα παροχολογήσει. Δεν θα εξαπατήσει τους Έλληνες. Θα καταθέσει σχέδιο αλήθειας και ελπίδας για την έξοδο από την κρίση. Με εμπιστοσύνη στους Έλληνες και στην Ελλάδα», τονίζει σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Για την οικονομία προβλέπει ένα δύσκολο φθινόπωρο διαπιστώνοντας ότι «τα νοικοκυριά είναι τόσο πιεσμένα που βάζουν αναγκαστικό κόφτη ακόμα και στις βασικές τους δαπάνες, στα τρόφιμα». «Είναι ο δικός τους κόφτης καθημερινής επιβίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.