Μητσοτάκης: Να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερβολική φορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ), με τους οποίους συναντήθηκε εν όψει της επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στηνν 81η ΔΕΘ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα προτάξει μια συμφωνία αλήθειας, η οποία -όπως είπε- θα έχει στο επίκεντρό της την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά.

 

«Επιτέλους, να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», τόνισε.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη ότι δεν θα κουραστεί να το λέει «ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει». «Και στην προσπάθεια αυτή για τη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου οι απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες», πρόσθεσε.

 

Τέλος, επεσήμανε ότι η προσπάθεια πρέπει είναι συλλογική. «Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Η πολιτεία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και φυσικά πρώτος από όλους ο πολιτικός κόσμος», πρόσθεσε.

 

«Μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης και χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει επιτέλους να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

 

 Τρία προαπαιτούμενα επιβίωσης των επιχειρήσεων έθεσε η ΕΣΕΕ


Από πλευράς ΕΣΕΕ, ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης και ο Γενικός Γραμματέας Γ. Καρανίκας αναφέρθηκαν στην επιστολή και το αναλυτικό υπόμνημα που είχε αποστείλει η ΕΣΕΕ από 30/8/16 για τα τρία προαπαιτούμενα επιβίωσης των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο να μην αδικήσουν τους συνεπείς αλλά να βοηθήσουν τους εντός κρίσης μικρομεσαίους οφειλέτες.

 

Οι τρεις προτάσεις της Συνομοσπονδίας είναι η λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού λογαριασμού, η διατήρηση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το «πάγωμα» και η κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πέρυσι, στη Δ.Ε.Θ. μέσα σε μία προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να πείσουν πως στη νέα συμφωνία υπάρχουν περιθώρια παροχών για όσους υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα πια, όλοι πλέον οι μικρομεσαίοι έχουμε καταλάβει για τα καλά, τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της μνημονιακής εξαετίας. Φέτος στη ΔΕΘ, ισχυρίζονται πως, αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα, όμως, η τραγική πλέον κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις για να σωθεί οτιδήποτε πλέον σώζεται».

 

»Τα αιτήματα “πυρόσβεσης” που ζήτησε η ΕΣΕΕ μπορεί να έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα φέρουν την οριστική λύση του “δράματος”, ενώ η αποδοχή τους δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν γίνουν άμεσα αποδεκτά από τους δανειστές μας. Η στήριξη, λοιπόν, των προτάσεών μας από τη ΝΔ στα τρία προαπαιτούμενα των μικρομεσαίων, για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί αναγκαία συνθήκη, την οποία οι παραγωγικοί φορείς έχουμε επισημάνει από καιρό. Άλλωστε, την έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία του τόπου μας».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ