Επικριτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, απαντώντας στον ερώτηση αν η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μια μεγάλη πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του ΣτΕ έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, με προφανείς κοινωνικές συνέπειες.
Όπως είπε, οι αποφάσεις αυτές ενισχύουν το αίσθημα κοινωνικής αδικίας και θεσμικής απαξίας: «Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες και να μην πληρώνουν οι έχοντες, να κλείνει η αδειοδοτημένη ΕΡΤ με τη σφραγίδα του ΣτΕ και να συνεχίζουν οι μη αδειοδοτημένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, να επιστρέφονται 255 εκατομμύρια ισχυρών οικονομικών παραγόντων που θα δίνονταν σε κοινωνικές δράσεις, ενώ δεν έχει νοιαστεί κανείς για τα μόλις 18 εκατομμύρια του διαγωνισμού της Digea για όλες τις τηλεοπτικές συχνότητες, με γνωστές παρανομίες. Να συνεχίζεται, παρά την αντίθετη λαϊκή εντολή, η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο».
Πρόσθεσε πάντως πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύριος στόχος της πολιτικής της, που, όπως είπε, είναι η αποσύνδεση της εξάρτησης του πολιτικού κόσμου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η κατοχύρωση της δημοκρατίας μας, η ισονομία και η διαφάνεια.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο υπουργός Μεταφορών υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των αδειών.
Όπως ανέφερε, έγινε μεγάλο επικοινωνιακό θέμα η διαδικασία, ενώ δόθηκε μία μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση, τον Νίκο Παππά και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα.
«Δεν ήταν μάχη τεχνοκρατική ή νομική, αλλά μάχη απέναντι σε ένα σύστημα καταπατητών της δημόσιας περιουσίας, με πολύ μεγάλες προεκτάσεις στο πολιτικό σύστημα του τόπου» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Εριξαν λάσπη, πίεσαν… Αυτός είναι ο τρόπος τους. Αλλά με ποιους συμμάχους; Λειτούργησαν ως καουμπόηδες του ΦαρΟυέστ, με σερίφη τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι το γραφείο Τύπου των καναλαρχών. Αντί να απολογούνται για τη λεηλασία της χώρας…».
Ανέφερε ακόμη πως η Digea έδωσε 18 εκατ. για όλο το τηλεοπτικό φάσμα, όταν το 1/3 από αυτές τις συχνότητες, για την κινητή τηλεφωνία, απέφερε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.