Μετά από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, η Βουλή κατάφερε να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει να λήξει η περίοδος εκκρεμοτήτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Καθοριστικός ο ρόλος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που μιλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το τι προηγήθηκε αλλά και τι ακολουθεί.
Ζητούμενο, “τάχιστα, σε μερικούς λίγους μήνες”, όπως επί λέξει αναφέρει, να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν ξεκινά εκ του μηδενός και, αντιθέτως, θα “προικοδοτηθεί” από την κυβέρνηση σε ό,τι ζητήσει, διευκολύνει το στόχο, εξηγεί ο πρόεδρος της Βουλής. Χαιρετίζει, πιο συγκεκριμένα, τη στάση της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού (σ.σ. του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά) για πάρα πολύ γρήγορη στήριξη του ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, όπως αναφέρει. Ταυτοχρόνως, υπογραμμίζει την ακαριαία αντίδραση μετά τη διαρροή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς χρονοτριβές, δηλαδή.
Ο κ. Βούτσης, στη συνέντευξή του, απαντά και στις αιτιάσεις που δέχεται η πλειοψηφία για άτακτη υποχώρηση, επισημαίνοντας τη θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας και, παραλλήλως, χαιρετίζει την θετική στάση κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντιθέτως επικρίνει την Νέα Δημοκρατία για τη νοοτροπία που επέδειξε στο θέμα. Αλλά, τώρα, “ας κοιτάξουμε το από εδώ και μπρος”, προσθέτει.
Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών υποστηρίζει ότι “δεν νοείται να ξεχειλώσει”, επικαλείται δε, το τοπίο της αγοράς μεσούσης της κρίσης.
Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει “εξαιρετικά ικανοποιημένος” από την τελική σύνθεση της ανεξάρτητης αρχής.