Να σταματήσει το σατανικό παιχνίδι μεταξύ Σόιμπλε, Λαγκάρντ-ΔΝΤ ζητά η επικεφαλής της αριστερής ομάδας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.
«Tην ερχόμενη Δευτέρα είναι η ημέρα κατά την οποία το 1953 οι δυτικές χώρες διέγραψαν το χρέος της Γερμανίας. Η Γερμανία έχει απέναντι στην Ελλάδα ένα χρέος από τον πόλεμο, το οποίο δεν ξεπληρώνεται με τίποτα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, όμως, ζητά αδιάκοπα “μεταρρυθμίσεις” και ξαναφέρνει στην επιφάνεια το θέμα του Grexit. Γνωρίζει τις καταστρεπτικές συνέπειες των μέχρι τώρα μνημονίων και τι θα σήμαινε εάν η Ελλάδα διωκόταν από το ευρώ: Δεν θα έπαιρνε, πλέον, κανένα δάνειο, οι εισαγωγές θα γίνονταν πανάκριβες. Επείγουσες εισαγωγές, όπως είναι τα φάρμακα, τα βασικά είδη διατροφής, φιάλες αίματος και ενεργεικά πρϊόντα δεν θα ήταν δυνατές. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα σήκωνε ακόμα μεγαλύτερα βάρη», δηλώνει η Γκάμπι Τσίμερ με την ευκαιρία της 64ης επετείου της συμφωνίας του Λονδίνου για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Η κ. Τσίμερ σημειώνει ακόμη «ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει τα κατασκευαστικά λάθη του ευρώ για τα οποία φέρει μεγάλη ευθύνη η Γερμανία. Γνωρίζει την αναγκαιότητα της ρύθμισης των χρεών και της “μεταβιβαστικής ένωσης” (transfer union). Αλλά εκπροσωπεί συμφέροντα της ελίτ του κεφαλαίου και όσων επωφελούνται. Ο κ. Σόιμπλε θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα για μία λάθος πολιτική μέχρι την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως λόγω της προσπάθειας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αμυνθεί κατά της αυστηρής πολιτικής της λιτότητας».
«Όποιος και να επικαλείται το Grexit, πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ Σόιμπλε και των αδίστακτων κύκλων του ΔΝΤ. Καλώ τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), των Πρασίνων (Die Gruenen) και της Αριστεράς (Die Linke), να ταχθούν υπέρ της άνευ όρων διαγραφής του χρέους ή της αλληλέγγυας ρύθμισης του χρέους της Ελλάδας και να θέσουν ένα τέρμα στο σατανικό παιχνίδι μεταξύ Σόιμπλε, Λαγκάρντ-ΔΝΤ», καταλήγει η κ. Τσίμερ.